Monday, 18 June 2012

Full story - shooting @home for Nestle Everyday & Hotfm | WHI 12 July

...

some contests memang memerlukan pemenang promo2 produk and terlibat dgn aktiviti promo..termasuklah antaranya iaitu contest yg menang anjuran hotfm, tajaan Nestle Everyday...sejujujurnya me agak malas bab2 nak kena buat mcm2 aktiviti ni...tapi mengenangkan hadiah yg agak lumayan ie kitchen stuff RM3k and cash RM2k, so me pun setuju ajer heheh


ni bahan2 utk buat cookies...semua sponsored ni..me tak kuar sesen pun


ni antara set corelle )me dpt 2 set corelle and 1 set corning ware--me pilih sendiri masa shopping kat parkson 1utama--value RM2k --me jugak dpt digital kitchen scale, oven, standing mixer, set visions, set apron, mitten, table runner, set balang biskut selain bhn2 utk buat cookies

ni set balang biskut also part of hadiah yg me pilih

me kemas2 meja--runner baru, serba serbi baru lah (meja lama lah  heheh)

mug corelle...each priced RM52 --me memang amik design country rose--design pujaan hati me

set utk shooting baking--me & my mom memang masak step by step

zharfan try nak jd photG ker tu hehhe

me & Sh Aleya

ni lps settle shooting


so shooting berlangsung pada sabtu lps--3-5 pm kat umah me..
shooting utk jd video me & my mom doing baking together, dgn Leya sbg pengacara..comel Sharifah Aleya ni..sgt frenly and peramah :)

me buat biskut butter milky--memang syarat kena letak susu Everyday :)
 

tayangan video hasil shootingni akan dibuat dlm slot WHI 12 july--me nak kena pegi sri pentas utk interview (live)--kecut gak perut me :p

overal sbb fun sbb 1st time experience shooting kat umah dgn my mo and my kids lagi tu :) ramai gak krew produksi (all chinese) dlm 6-7 org, then staff hotfm 2 org yg dtg :)

memang pengalamna baru and memorable ones :) and besh sbb dpt hadiah2 and cash gak :)

 

19 comments:

Eliss Mie said...

seronok jugak mcm ni yer. tapi me oven pun x de ;p

Peri PiA said...

WOW!Tahniah MZ

lov-note said...

Assalammualaikum, sonoknyer dpt join kontes2 cmni kan..

pss : gelemer ko kak..

AyuArjuna BiGoshh said...

hadiah yang sangat besh :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

hehe.. kalau suruh ila sah2 ila buat jemput2 taruk susu haha.. ila tak reti buat biskutla suzz

Nafisa81 said...

tak terbayangkan kalau kite...

Qaseh Suhaida said...

tahniahhh...famous la akak lepas ni...

Chekgu Azrine said...

bestnya MZ..semua benda free..yg paling jeles..set corelle tu..buat saya meleleh air liur..hahaha

*∽ IZAN ∽* said...

wahhh.. makin glamer la suzie lepas ni.. jadi bintang TV plak he he he

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

Semestinya xtvt cam ni sangat2 best..saya suka jer shooting2...hehe

Tahniah!!

Myra Jay said...

Tahniah Sis :)

kak ina kl said...

wah tahniah suzie..makin lama makin murah rezeki kamu dan bertambah glam masuk tv

mr.F said...

bestnya kak :) tahniah!

Nur-nba said...

Glamourlah akak lepas ni selepas Ben Ashari.. :)

Oyis said...

wow.. bestnya.. jumpa celebrity, masuk TV, menang pelbagai hadiah dan brg dapur free lagi. murah rezeki kak suzie!

ni utk tayangan raya dah ke kak? biskut2 dh ni.. amik mood raya la ni ek. saya thn ni beraya di sini lg. insya Allah last raya di UK dah ni

Aku Ibu Muda said...

alhamdulillah....sronok dgr pemenang happy :)

kakchik@ella said...

waahhh. bertambah sorang lagi blogger yg KC kenali masuk TV.

AkmaFaizal said...

wah syioknyee...dah makin glamer MZ ni...bertuahnye badannnn...

tiefazatie said...

pergh..hebat la sis!tahniah!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails