Tuesday, 26 June 2012

USS entrance, sewa stroller & @New York

..

me buat research psl USS dengan cari info kat forum cari (under tajuk travel) and baca blog amy mama tisya (me siap sms amy tanya mcm2 ehehhe)

dlm USS ni ada 7 taman/sections (new york, sci-fi, madagascar, far far away, hollywood, lost world, ancient egypt)..and ada beberapa main attractions yg tak boleh miss sbb sgt besh!!

me citer sambil tepek pics okey

mula2 wajib amik map :) :) staff USS ada bahagi2 map masa kita mundar mandir kat entrance tu ..so boleh plan mana nak terjah and mana nak naik ridenya

ni me snap sambil tunggu entrance bukak...opening times 10 am, tapi seawal 9.30 am, org2 dh beratur ready utk masuk

memang ada byk store yg jual souvenirs..so ni store dlm USS yg paling dekat dgn entrance --MZ dh shopping2 souvenirs masa 1st day lagi actually sbb ada store kat luar entrance gak

see kami beratur

and nampak plak Kung Fu Panda sengaja mundar mandir..org2 yg tgh beratur semua jd excited -then my kids dpt ler shake hands tapi susah nak posing2 sbb entrance lom bukak

sebaik ajer entrance dibukak (around 9.45 am), kami terus serbu kaunter stroller rental..sbb my kids memang tak larat nak jln kaki--USS sgt luas okey (tapi Disneyland Paris berganda2 lagi luasnya)

ni pilihan stroller utk disewa


kami sewa double stroller harga 15 SGD (currency exhange 1SGD = RM2.50), kalau single stroller harga 10 sgd..masa kami pegi Disneyland Paris pun kami sewa stroller gak, tapi sewa single stroller sbb kami dh bwk siap2 satu stroller time tu..ni dtg USS kami tak bwk stroller langsung

tadaa kami dh mula posing2..guna tripod okeyy ..ni 1st pic kami ber4 slps settle urusan sewa stroller

ada byk gak persamaan dgn Disneyland Paris dari segi setting and kedai2 bangunan2 yg cantik kalerful perfect utk posing2

dari entrance, kami belok kanan, so menuju ke New York lah...posing2 lagi

memang ramai manusia di mana2 sahaja..weekends kan


memang ramai org so tak dapek nak nolon ler bila diaorg ni masuk dlm pic kami ber4 :p

feeling ala2 kat US lah...MZ lom pernah sampai kat America okeyy :) :) tapi penat nak naik flight kalau pegi US..dulu adik MZ study kat Texas, naik flight 24 j baru sampai Texas dari KLIA...siyes penat tu...kalau pegi UK, 13 jam ajer :)

lps ni kami laju jer menuju ke Sci-Fi...

 

11 comments:

MRS. K said...

bagi ai uss tak besar mana.. kami siap round 2 kali. lagi pun masa tu orang tak ramai so naik ride pon tak payah beratur. sebab tu masa lebih banyak.. huhuhu

Chekgu Azrine said...

theme merah ek MZ.. lawa..

Eliss Mie said...

seronoknya.. memang tak cukup laa sehari nak masuk semua yer.

mama_umar_maryam said...

weeeeee...bln 12 ni insyaAllah nk g legoland..alang2 smpi Jb mayb ke USS jugak, wahhhh, mcmla laratt ;p

mama pipie said...

wow bestnye suzie.. bilalah mama n syafi nk sampai

Affieza said...

Mmg syoklah posing tmpt cantik2 ni...hehe

ADEEYA said...

Bestnye! :)

Cikgu Jaja™ said...

wooww..best2

happy family MZ

transformed housewife said...

seoronok tgk gambar2 td. Nak pergi sendiri entah bilala.

tiefazatie said...

wah..sis pakai kasut baru eh?hee

mama tisya said...

sharing is caring info uss...tgk tk light camera action??oh siap sewa stroller ek

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails