Sunday, 24 February 2013

An inspiring REAL LIFE story

masa me buat entry pls my zharfan yg kena operate telinga tu..ada one blogger/fb fren bagi me link ni..

me baca dgn sepenuh hati...truly inspiring..

LINK

ni part of it..

Dan tu lah permulaan sejarah hearing impairment aku.
Aku tetiba jadi benci diri sendiri.
Takde keyakinan diri.
Suka duduk sorang-sorang.
Aku pernah tanya Mama,

"Kenapa Tuhan buat aku camni? Kenapa orang lain elok je boleh dengar?"

Mama nangis tak terjawab soalan tu.
Sekarang aku rasa macam bangang jugak aku tanya gitu kahkah.

Tapi ada sekali tu lepas solat berjemaah dengan Mama,
tetiba Mama peluk aku sambil cakap,

"Kalau boleh, Mama nak suruh Tuhan pass masalah Rajiah kat Mama. Biar Mama tanggung semuanya. Tapi tak boleh. Tuhan bagi kat Rajiah sebab Dia tahu Rajiah lagi kuat dari Mama. Tolonglah kuatkan semangat. Allah uji sebab sayang."

Mama berkata lagi,

"Always remember, the name we gave u. RAJIAH means HOPE. You have to stay strong. Because u're Mama's hope. You are my hope. You are everyone's hope."

note : Jgn lupa bersyukur setiap hari, setiap detik atas segala nikmat yg Allah pinjamkan utk kita..






4 comments:

CeqGu said...

Bergenang air mata.... hurmm bila diri sndiri pun sdg diuji, hati cpat tersentuh

AyuArjuna BiGoshh said...

me suka sgt penulisan owner blog ni...gaya bahasa yg sederhana sarat dengan ilmu dan cerita :)

Ababil Zahra Kunoichi said...

Allah menguji tanda sayang, seperti ketika kita sedang mengambil peperiksaan, bukankah guru akan berdiam, but that doesn't means the teacher doesn't cares. Same goes to Allah, He is testing us but doesn't mean He doesn't care about us :)

Hanim said...

Sedihnya baca entry link tu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails