Thursday, 28 February 2013

Workaholic, are u | terpaksa atau sukarela?

time me bujang2 dulu, me category workaholic gak...sbb dh jd perkara biasa stay back and bwk balik keje ke rumah (me keje bank)..

then bila dh kawin and ada family ni, rasa bersalah plak kalau nak jd workaholic sbb akan affect masa bersama family...kebetulan plak keje as lecturer ni, masa quite flexible compared dgn keje bank..

tapi bila dh jd tanggungjwb (my academic and teaching life) and dpt peluang yg bagus utk career advancement, nampaknya me kena korbankan masa utk capai sesuatu kan...so it's not really terpaksa lah for me..since dh ada peluang dpn mata, memang kena grab lah...takkan nak static ajer kan in our life...

anyway, weekend ni me keje ie sabtu ahad (jd trainer), weekend dpn pun me keje...then off utk 2 weekends, then from april - july, me akan keje every weekend-- kena travel pegi bangi plak tu...moga2 Allah akan memudahkan segala usaha me dan memberkatinya...I work hard to share some happiness for my beloved people in my life..hubby and kids, my mom...--my siblings semua dh ada career yg bagus2 syukur alhamdulillah

uolls workaholic ker?

6 comments:

Ann Ishak said...

ye jugak kot, tapi saya sentiasa semat di hati...kerja adalah ibadah dan amanah, kita wajib menunaikannya.

transformed housewife said...

most of us become workaholic because we want to earn more. But there are some people who become workaholic bcs they really love their job.

xila dot said...

cayok2! :)

Ezna said...

moga u berjaya ye suzz ;-)

eiela said...

pengalaman kerja sy sekejap je. tp dlm kategori workaholic jgk kot.

ADEEYA said...

ye kot. pagi sampai petang practical, then sambung part time sampai 1-2 pagi. kalau tak buat part time duduk ruma boring je. nasib baik belum kawin. hehe good luck sis

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails