Wednesday, 20 February 2013

Tukang jahit pilihan

entry td, MZ dpt hadiah kain psg ..so nak kena tempahlah..

so dgn semangat berkobar2, time lunch break semlm, MZ dh setel pun pegi tempah sepsg kurung moden..kiranya pg terima kain, tghari dh setel tempah...sepantas kilat gitu hehhehe

tailor ni (nama Kak Ros) my colleagues yg recommend..last year MZ ada tempah 2 psg kebaya moden, and not bad hasilnya...dia amik around RM55-RM60 utk sepsg kurung moden...Kak Ros kata dlm sebulan siaplah bj me nanti..kdg2 less than a month...mode tak sabar dh ni hehehheh

MZ siap tanya, tempah peplum boleh ker...dia kata BOLEH SGT!! dh ramai yg tempah kurung peplum...waaa MZ nak kena pegi cari kain lah ie chiffon :) :) teringin nak tempah peplum chiffon ;) memang ada yg ready made tapi kalau tempah lg besh :)

MZ sgt jeles dgn org2 yg pandai menjahit ni..:) sbb MZ memang tak reti ler jahit2 bj :p my mom terer jahit bj time muda2 (siap ada sijil ie my mom belajar secara formal time dok kat Singapore)...my mom kata dh tak larat nak jahit sbb dh tua kan now (my mom dh 71 this year...)

uolls pun mesti ada fav tailor kan.....who's ur fav tailor?

10 comments:

Chekgu Azrine said...

sama tempatla kita MZ..hehehe..memang fofular betul kak ros ni ye..

Ayumieka said...

lama dah tak tempah baju.. asik beli baju siap je... :(

CeqGu said...

tak sabar nak tengok ...nanti dah siap jgn lupa tayang yer hehe

Aku Ibu Muda said...

My mum is my fav tailor! Then goes to my aunties... Semua tahu menjahit...hihii

fazilzura said...

mmg ramai tukng jahit now gigih blajor wat peplum psl ramai dok menempah

Imaan09 said...

i am a daughter of a tailor.. hehe. MZ xpandai jait, tp mesti ada kelebihan tang lain plak.. fair..

cik chinta said...

kt sni kn cr btol2 yg trer jahit. klo x, jahanam gtu je kain bli mhl. btw..mmg best kn klo pdi jhit. jimat byk.

Nur-nba said...

Tentu ramai yang menempah baju peplum tu.. Bonda Nur pandai jahit tapi hanya kakak je yang mewarisi bakatnya tu..

transformed housewife said...

dah lama tak tempah baju. tukag jahit favourite tukang jahit kat kg. Kira sedara jugak tp sejak dia dah fofular sgt2, lambat sgt siapkan tempahan, dah malas nak balik kg hantar kain kat dia.

Ezna said...

me suka Azlina Enterprise kat Kompleks PKNS Shah Alam. :-) Range harga dari RM60 ke atas....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails