Wednesday, 27 February 2013

Risiko membeli belah dalam talian (ONLINE) | serik sekejap

semlm MZ ada citer psl MZ beli peplum chiffon kaler merah..MZ beli online...and bj tu dh sampai kat tgn MZ tghari smlm...tapi kan....:(

adoyai...salah size rupanya..terlalu loose --sbbnya cutting peplum ni lain dgn size bj kurung moden yg biasa MZ pakai..so abis ilang perasaan excited jd sedey bercampur risau takut tak leh return or tukar balik bj tu (harga RM210)--yg mana kategori mahal gak ni bagi MZ

so nak tak nak terpaksalah MZ contact balik seller tu ckp nak return and nak tukar size lain..and size yg MZ sepatutnya fit dgn size MZ ni dh abis rupanya...tp MZ memang proceed utk return gak and amik design yg lain ajer asalkan size yg boleh MZ pakai...

memang serik sekejap lah nampak gayanya ni...:/

lain2 risiko beli beli baju online...kdg2 indah khabar dari rupa..ie dlm pic nampak cun, bila dh sampai kat tgn kita, low quality/material rupanya...kdg2 ada gak MZ mengalami situasi begini..

uolls pernah ker beli apa2 online then rasa tak puas ati?

13 comments:

Nad MamaZN said...

Ada! Salah saiz! Baru nak sedondon kan anak anak.. Huhu!

Hanim said...

Mmg pernah kena. Beli blouse nursing, longgar sgt. Beli saiz L, rupanya saiz S yg muat. 2 helai lg tu. Pastu dh serik n x beli baju online. Malas tukar sb kena byr kos pos lagi.

Nana said...

tu psl saya bli bj online poplook je sebab dh tgk material size yg kwn beli
xberani sebab kdg banyak xsemeggah kan
dlm gmbr kaler cantik dh smpai kaler pudar rmaia kwn tkena
sy berani bli klw ada kwn bli je tgk ok br procees

Nurulhuda Abdul Latip said...

pernah jugak tapi jarang beli baju sebenarnya sebab takut kes macam ni la..kalau setakat seluar dan skirt tu adalah..

Chekgu Azrine said...

Pernah..beli blouse..tp sekali pkai dh netas benang..so mmg xd bli bju sendiri online..huhu..selalu beli bju ank2 je

Aishah Megahasz said...

Aishah biasanya cek ukuran yang dia bagi. Ukur badan sendiri dalam cm dan inci pastu simpan. Bila nak beli baju, cek betul2 baru beli....kalau tak takut terbesar atau terkecil.

Merlyn Hasshim said...

saya biasa beli dress/jubah di Zalora, mmg banyak kali return sampai puah hati.( biasanya salah size) Satu bagus Zalora ni tak banyak songeh nak return. dan cepat pulak process dia refund balik dlm bentuk credit.
kalau seller lain, mesti saya dah kena banned kaw-kaw sebab suka return barang... hehehhehhe

mama tisya said...

sbb tu tk pernah bli online takut kejadian2 mcm tu berlaku..kdg tgk gmbr cantik bila smp tk cantik..and psl size pn ye gk...nasibaik bole tukar ye

~aYu~ said...

betul tu. slalunya mmg risau terbeli salah saiz. so far takat ni mmg sy dapat saiz yg ngam2.. okla tu..

cikpia said...

penah beli kasut kawen online. haha...... silap saiz, 2 saiz bigger!!!!

tapi sebab cantik, pakai jugak.....

AyuArjuna BiGoshh said...

me byk kali beli on9 selalu jer terkena silap saiz....

tapi me jensi tak pernah serik :(

Mila@Rimbun said...

pernah beli blouse muslimah tu jer, but mmg ok jer sebab ikut std size yang pernah dibeli sebelum(offline) tuh, tapi kualiti tuh... pernah jugak kecewa

mrs adam said...

penah beli online cardigan,gambar lawa,tp bila dpt mcm cap ayam je tp harga mahal.skrg suka survey2 je online,beli cari sendiri kat mana2.shopping sendiri lagi best,lagi murah,lg puas hati

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails