Tuesday, 19 February 2013

Pork free? emmm

pork-free does not mean HALAL--i think so


kat giant USJ ada restoran theme putih...nampak sgt cantik...berkenan gak nak try mkn kat sini...tapi tak jd sbb tak nampak tanda halal jakim...and nmpk mcm staff cina and customer cina ajer...




13 comments:

εïзmummyHazaεïз said...

kat dataran sunway, kota damansara pun cenggitu... semua tulis pork free. me xberani masuk.. :)

Yatie said...

Pork free tak semesti halal...kot kot masak ada. Alkohol ke, ayam tak semelih ke

Aishah Megahasz said...

Ya, pork free bukan jaminan halal. Bagaimana makan tu disediakan perlu ambil tahu gak. Silap2 ayam tak sembelih...

fazilzura said...

yuppp... NO PORK x bererti HALAL oceyyy

Cik Anis said...

blogwalking and follow this nice blog. please come to my site too :)

Ezna said...

pork free makna pork je takde tapi kalau ada ayam + daging etc tu disembelih ke or dikatuk? Memang me tak masuk restoran Pork Free ni....

Nana said...

Btol...saya klw nampak dia tulis pork free tros rasa ragu2

transformed housewife said...

masih ramai yg bukan islam ingat kalau tak de pork tu halal lah. selalu kena bgtahu kwn2 non-muslim mcmmana mknan halal tu.

mOoN said...

if jumpa tempat yg ada benda ni mmg x masuk la..

nurbijen said...

setuju.. halal bukan tak makan pork, itu yg kebanyakan non muslim tak faham...

nurinkhairi said...

Kat groupon kalau ada promo restaurant voucher, byk yg tulis pork free. Tak semestinya halal selagi xde tanda halal

CeqGu said...

Betul tu...baik jgn ler ...

Im happy being alone said...

skrang ni bila saya dah start betul2 hijrah,, saya dah tak makan kedai yg takde halal jakim.. yg halal swasta pun sy tak makan..kalau beli barang pun sy check jugak halal2 oversea tu. coz...sy ingat pesan kawan saya..we are what we eat.. kalau hati kita susah sgt nak berubah ke jalan Allah dan mengikut perintah Allah..cube check ape yg kita makan dan keberkatan rezeki kita..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails