Monday, 18 February 2013

Review jujur | Restoran Upin & Ipin

lps siap shopping kat Giant USJ, weolls lunch kat Restoran Upin Ipin dlm Giant USJ ni..dh lama teringin nak try mkn kat restoran Upin Ipin sbb selalu nampak the one kat Taman Melati...my boys dua2 suka citer Upin Ipin

sebenarnya ari tu ada terbaca psl my BFF mira tulis kat her FB that Restoran Upin Ipin kat Subang rasanya, katanya service very bad ie lambat--so me dh get ready awal2 lah in case bad service ker apa kan


menu yg sgt menarik..hard cover ni

ada section jual merchandize upin ipin

back cover menu

me order ayam goreng upin ipin utk my ariff

papa order lamb chop

me order mee rebus for myself

ariff amik ice-cream kat dlm peti ais-krim...bekas ais krim ni pun ada pic upin ipin

suasana dlm restoran..ada tygn vcd citer upin ipin

ni our drinks...soya tu papa punya, mine plain water (bottled) cute botol upin ipin tu...and dpt 2 gelas air ribena sbb amik yg set meal


mknn ariff dh sampai!! rasa ayam goreng ni biasa2 ajer (tak acilah kalau nak compare dgn kfc kan:p)...tapi rasa sgt tawar gitu...me bagi 2 dari 5 bintang

my mee rebus...not bad rasanya...me bagi 4 dari 5 bintang--mee sgt byk--me tak abis mkn

me order bubur kacang...emmm....sgtlah hancur so tak de kacang2 mcm bubur yg biasa me mkn..me bagi 2 dari 5 bintang

ni zharfan punya fish & chips...zharfan kata rasa tawar ajer..me kata kena mkn dgn sos mayonis tu lah...me try gak rasa sikit sbb nak review kan...so me bagi 3 dari 5 bintang

ni papa punya lamb chop...papa kata sedap...so me bagi 4 dari 5 bintang

total bil...standardlah harga mcm mkn kat nandos gak ni :p

in short, byk lg boleh improve in terms of rasa mknn..service ok ie tak lama sgt pun menunggu, staff pun frenly, selesa jer restoran tu sbb baru bukak kan

disclaimer : review yg me tulis ni subjektif ie may be uolls ada citarasa/pengalaman berbeza..and mungkin outlet upin ipin yg lain tak sama in terms of service or rasa mknn...sekian

6 comments:

||Sis aLeaSaRa|| said...

owh anak2 sy ckp suka upin & ipin so bawa gi makan satu kt seksyen 7,satu kt seksyen 13.yg seksyen 7 tu hampeh,bila order itu xda ini xda,pkja byk indon smpi terasa mcm mkn kedai upin ipin di jakarta lak.

seksyen 13 tu ok x silap upin ipin corner rasanya nama kedai tu.menu byk....btl2 dpn les copaque ^^

Nana said...

dh lama nak g sini smpai pindah xpegi2

Nafisa81 said...

kfc pun tak sama tiap outlet...ayam sejuk ada...nugget terlebih garing ada...staff muka ketat ada...

Ezna said...

me pernah gi minum restoran upin ipin kat seksyen 7 shah alam. :-)

Nad MamaZN said...

Saya penah try makan kt restoran upin ipin shah alam sek7.. Bad service huhu

Ada kawan p yg lat bangi pun sama :(

Kalu harga mcm nandos, better g nandos kot, hee
Kalu saya la...
Sedapnye nandos..! :)

CeqGu said...

konsep dah cun, tapi kalau tak jaga kualiti makanan, pelanggan serik nak datang

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails