Monday, 25 February 2013

Testimoni slimming products | majority TOO GOOD to be true

kalau uolls perasan....rasanya antara slimming product yg terhangat kat FB adalah SHAPE PLUS and FIBER tu..

testimoni memang dahsyat lah...dok tunjuk pics customers yg turun berpuluh2 kilo dlm masa singkat (less than a month) and tak pyh pantang nasi/karbo plak tu....and ads kat FB kata kononnya even tak exercise pun boleh turun berat badan <<---siyes i doubt that!!!and nampak sgt ramai customers yg beli or pm for info..no of likes tu memang ribu2 lah org like product ni...

so salah seorang yg terpengaruh dgn testimoni product ni adalah...... MZ!!!--adoyai--produk ni mahal--mana ada slimming products yg murah kan..pejam mata wpun poket nipis...MZ terasa nak mencuba lah....sbb tensen byk baju dh ketat ni esp part hips and butts :(

kalau nak beli sebulan punya stok..harga RM370 pakejnya...MZ tak berani nak invest sebyk tu sbb rasa agak mahal..so MZ amik yg ala2 trial pakej ie utk 10 hari--tu pun harga dekat RM200 okeyyyy

and last week MZ dh start minum pun (rasa mcm jus) ie kena minum sebelum breakfast---tapi kan....MZ so far tak lose weight pun..maintain ajer my current weight...and MZ siap pantang mkn nasi or even mkn pun sesuap dua ajer...emm....MZ dh lama tak pegi aerobic sbb MZ join swimming tp sbb swimming seminggu sekali ajer pun so tak cukup utk lose weight...
fiber tu (kena minum sblm dinner) memang berkesan utk melawaskan pembuangan air besar lah ..

rasa2nya MZ mcm TIPAH TERTIPU dgn testimoni ni...emmmm
tapi sbb dh start diet wpun bukan crash diet--dpt gaklah placebo effect--ie feel good effect ajer :p

mcm mana yer nak lose weight ni...target nak lose paling kurang 5 kilos..tp mcm lemak2 tepu dh kot ni..degil bebenor lemak2 ni..

memang food intake sgt kurang, tak amik ais, naik tangga sbb ofis tinkat 4, swimming once a week...
MZ tahu dan yakin --sememangnya cara paling berkesan nak kena pegi gym cuma tak de masa sbb everyday MZ abis kelas pukul 5 and bergegas amik my 2 boys dari 2 sek yg berbeza...emmm :(

15 comments:

Aishah Megahasz said...

Suzie, rasanya minum ais tak apa kot. Ais bukan penyebab gemuk. Yang perlu ditinggalkan adalah air manis dan benda-benda manis (cth: kuih, kek, biskut, coklat).
Aishah kurangkan nasi, lebihkan lauk dan sayur. Minum air kosong. Yang manis2 tu ambil skit saja (satgi kata tak ambil lansung macam tipu pulak...hehehehe) Insyallah boleh kurus.
Lagi satu Aishah pemalas bersenam. Kalau bersenam, maybe cepat skit kot kurus.....

Cahaya said...

try felinna kak. sy try pakai dlm 3 minggu dah turun 1 kg. kira okeylah tu nampak gak hasilnya. huhu.

AyuArjuna BiGoshh said...

i think your figure dah OK..dun stress2 :)

Aishah Megahasz said...

Yala...tak payah stress sangat. Suzi bukan nampak gemuk pun...ok je...

Nana said...

Heheh kadang saya pon tpengaruh juga mz
Bile nengok testimoni nye kurng banyk kilo
Tp bile tgk tang hrga xpernah try sebab mahal hahah...wlpon semangat nak kurus kuat blom lg mkn apa2 ubat kurus sakat ni takut pon ada juga sebenarnya

Liz said...

Betul ckp kak ayu. ur figure dah ok. tapi kalau la nak juga hilang a few inches atau nak hilangkan fat, akak kena kira calories intake. nampak macam susah tapi senang sebenarnya. tak perlu restrict sangat apa yang kita makan. Biar lambat asal selamat kak. FYI, hilang lebih 1kg dalam seminggu adalah tidak digalakkan kerana kita akan hilang muscle sekali.

Nad MamaZN said...

Kalu saya, saya puasa hehehe

IEJA 3SHA said...

Salam MZ
Me ingin na slim blik time ank Dara dulu
Tp klau nak amik product slim diet yg mkn mmang me x nak coz bila kita stop pompom naik,n mahal...nauzubillah
So klau yg sapu2 cam losyen Felinna inch loss tu ok la
Berkesan gak tp kene la berdiet utk hasilnya...tp pada mata me MZ ni Kira slim wat...

Lin Azlina said...

sy ni pun mudah tertipu dgn testi...bila try xmenjadi pun...
pakai felinna dh 3 botol tp dok trn pun kg..huhu..

transformed housewife said...

mmg byk ads jual slimming products tu mcm tak boleh dipercayai. Mmg kalau tgk gambar MZ ok je.

Chubby Hanna said...

Saya minum teh detox je..

Ezna said...

me tak berani beli product2 gini....ubat pun susah nak makan. Inikan pulak minuman / makanan sebegini.....cuma sederhana dalam pengambilan makanan semua :-) Dah meningkat usia, metabolisme makin rendah....

Ezna said...

me pernah jadi testimoni 1 produk dan dapat bayaran padehal me tak pernah gunakan produk tu pun. Me cakap ikut skrip so ada kebarangkalian testimoni itu semua dibayar dan bukan pengguna produk tersebut. Contoh terdekat me....

AR RaYyan PunYa KeDai said...

mz, meh try kopi yg i jual .. Brazillian Fashion Coffee . so far berkesan sbb yg minum tu adik ipar i sndri . she lost 12kg after 2 months n now da 15kgs oso dah dpt berat ideal yg dia nak slps comsume that coffee .
harganya : rm129 per box(26 sachet in a box)thn utk sebulan
stop bila period n mngandung or mnyusukan baby,x boleh minum ok :)

but i bt promo . rm125 FREE PosLaju .

berminat,bole pm me : https://www.facebook.com/miZzaiNn

or

SMS/whats App/Viber me : 0195734362 .
tenkiu <3

ruby hanafi said...

kak, try atkins diet. leh cari kelab ni on fb, type kelab diet atkins malaysia. free, just control mkn, x yah produk2. saye sendiri turun dr 58 kg to 54 kg in 2 weeks. akak leh bace files kat situ and tanye pendapat org2 yg dah lame beratkins.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails