Thursday, 21 February 2013

Beria2 reserve nama untuk anak perempuan

faktanya : MZ hanya ada dua org zuriat lelaki--syukur alhamdulillah


dulu2 masa 1st time preggy, sbb mula2 scan and tak nampak clear part bird baby tu...so MZ ingatkan akan dpt baby girl sbg anak sulung..so gigih MZ cari nama baby girl..last2 MZ berkenan nama HURIN..dpt dari magz pa&ma kalau tak silap...then bila dh sarat...scan nampak boboy...nasib baik sempat cari nama boboy..juga dlm pa&ma...so dpt nama ZHARFAN...

then MZ dh tak nak guna nama HURIN sbb ada iras2 nama NURIN yg mati kena bunuh tu..so rasa mcm scary plak..

MZ pernah berkenan nama SUFFIAH...sempena nama anak msia yg genius yg masuk univ oxford tu... then SUFFIAH ada prob then tak abis study rasanya..so dh tak berkenan nama tu :P

and last few days..MZ berkenan plak dgn nama one my students dlm kelas me...nama ADNIN--nama syurga kan..--so rasa nak reserved nama ni utk baby girl MZ (yg masih dlm angan2 heheheh)

sekian entry angan2 MZ ;) yg masih belum ada gegirl ni :)
 

8 comments:

Aishah Megahasz said...

Takpa....kejayaan bermula dengan angan-angan. Usaha, doa dan tawakal, insyallah kalau ada rezeki dapatlah.

fazilzura said...

ms ngndg mmg gitu le, dok trcrik2 nama bby ..

masa ngndg amni , dok suke dgn nama AUNI .. tp toki & tokwan x suke.. so kitrog kne la tukor .. last2 ganti dgn AMNI

Aku Ibu Muda said...

xpe MX..berangan free je kn :)

btw, ada satu pic sy yg MZ kata shawl halfmoon-tp sebenarnya tidak. shawl tu segi empat panjang.. manik dia pada hujung shawl - so sy belit supaya yg hujung tu duk atas kepala :)

Nana said...

sy dr skolah suka nama insyirah
konon nak ltak nama anak insyirah hehehe

Chekgu Azrine said...

rine tak penah pikir nama anak bila mengandung baby girls...bersalin je baru cari nama..tp masa mengandung boy yang last ni..dah terkinja2 cari nama..hahaha..belum beranak lgi tuh..

CeqGu said...

cikgu suka nama sofea... sekali anak buah belah suami pun nama sofea. Berkenan plak kat nama humaira, adik plak letak nama tu kat anak dia...hohoho....

nurbijen said...

Insya Allah, semoga lepas ni dapat rezeki gegirl pulak... amin!

Che Rosliza Che Mat said...

hihihi...nanti pasti dapat girl pulak...kita suka nama Nur di depan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails