Thursday, 21 February 2013

Re : NIQAB

masih lagi berkisar cerita psl my students ni

honestly..me sgt suka tgk perempuan yg pakai niqab sbb nampak sgt sweet, sopan...
and ada one student in my class pakai niqab...from her eyes..memang dia sgt cantik orgnya...kulit cerah, suara lunak comel jer...

jujurnya....memang sgt kagum dgn those yg istiqamah ikhlas pakai niqab ni... masa me undergrad study dulu..ada dua org my classmates pakai niqab..and memang both of them sgt cantik!! (dua2 my ex school mate jugak sebenarnya)..

me suka baca these words...

Tatkala mengambil kata putus untuk berniqab maka "Jangan Main-Main"
Sebetulnya, bukan untuk mereka yang berniqab sahaja. Bertudung labuh juga begitu. Berniqablah, ramai yang mahu menyokong dari belakang. Namun ingat, apabila kita memilih untuk memakai sebegini, orang-orang di sekeliling mempunyai high expectation terhadap kita. Apa yang betul dilakukan kelihatan biasa. Namun apabila sedikit yang silap, itu yang lebih besar terlihat. Kerana memang namanya manusia, ada yang hanya memandang sekelumit kesilapan dan keaiban berbanding memperbesar kelebihan dan kebaikan.

taken from HERE


8 comments:

Jue said...

suka gak tgok pkai niqab...mmg sgt sweet..dan mesti imagine..diorg 2 sgt cantik..heeeeeee

fazilzura said...

yup2
bile memilih tuk berhijab kene ada dgn jiwa jgk ..

tp mmg respek la org berhijap ..

uhuhu bile la nk smp seru tuk ku

Ezna said...

pernah nampak org berniqab ni. Bila time nak makan me curi2 tgk muka dier sbb rasa mesti cantik kan. isteri Akhil Hayy, Waheeda dah pakai niqab.

mama_umar_maryam said...

btol..suke tgk lame2 wanita yg berniqab..hehehe,kdg takut gak diorg igt kite pdg sbb apa ;)

CeqGu said...

teringat ust kata, kalau ada wajah yg cantik hingga boleh bawa fitnah sebaik2nya pakailah niqab. susah jugak kan ada wajah cantik ni.

nurbijen said...

kat uni saya pun ramai yg pakai niqab.... dari matanya pun dah tahu, mesti cantik sgt dia ni...

Che Rosliza Che Mat said...

yup betul tue....suka tgk orang pakai niqab nie....

Im happy being alone said...

salam mama,,,
saya baru start berniqab,,
almost half year..tapi yg sedih..company tak bg pakai..cume sy akan pakai bila luar dari office..insyaAllah ..saya masih cuba utk dapatkan tempat kerja yg lebih baik.. jadi lecturer kt univ swasta tak semua yg bagi pakai..sedih plak ase..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails