Wednesday, 5 September 2012

Baju oh baju | baju baru baju lama

me jrg beli bj kecuali baju kurung moden sbb nak tambah koleksi baju2 yg dipakai time keje..dan juga dress--sbb me peminat dress tegar.

koleksi dress yg terbaru--MZ rembat dari AEON ni (new arrival) harga RM89 brand Arcadia--actually jrg2 beli dress kaler itam...terberkenan dgn cutting/design nya--me suka sbb labuh - perfect utk pakai dgn jeans :)


sampai satu tahap, dh penuh tak leh gantung dlm wardrobe dh..buntu me...esp byk yg lama2 (out dated) and jugak size S (time me selim melim last few years) and byk gak yg me just pakai few times ajer--memang byk yg me beli kat UK actually...

akhirnya dpt jalan--me donate kat cleaner yg keje kat ofis me...satu plastik besar me rasa dekat 100 pieces gaklah (ada gak bj kurung moden yg me dh bosan tgk/tak pakai)...so sgt lega, wardrobe dh ada space utk bj2 baru ;) and sgt terharu tgk that cleaner appreciate apa yg i bagi..at least my baju2 got new owner+new home ;)


kerap tak uolls shopping baju baru? me tak specific..time ada bajet and terberkenan me memang rembat ajer-time tak de bajet pun kdg2 terembat gak--then insaf jap sbb nak kena bayar lah bila dpt gaji (hutang dgn kad  kreditlah-tapi me memang limit myself sbb nak maintain clear outstanding bulanan)

note : uolls buat apa dgn bj lama uolls?

..

11 comments:

Maria Menado~ said...

wah wah.. derma sini.. hehehe.. :P

AyuArjuna BiGoshh said...

i suke design ni :) nice choice

NUNU EERA said...

bju lma da xmuat.,. kne buang la alamtnye.. xsggup nk tgk kalo msih tgantung dlm almari.. huhu..

Fai CeritaCinta said...

fai jarang nak beli baju kak.. kadang2 jer, setahun bpleh di kira bape kali.. hehe...

Eliss Mie said...

baju lama eksport ke kampung.hehehe. my ma laa yang agih2 bagi orang. yang teruk sangat dia buat lap cermin.kekekeeke

eza miza said...

eza pon sama la..baju yang takleh pakai fidyah kat adik2, and ada sesetengah bawa balik kampung umah maktok..nanti maktok akan agih2 pada org yang tak berkemampuan..huhu

mama_umar_maryam said...

mmg derma kt bibik wiken yg dtg umah mz..suke sgt2 die..ntahlah dah berkotak2 kot..pastu end up zt xde baju dah,hahaha

msredcheesecake said...

baju lama bagi kat sisters, in laws n kawan2...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tengok keadaan.. tgok poket haha

♥fie yasmin♥ said...

kalau tak tahu nk derma kat mana..derma kat saya pun boleh..hii

Chekgu Azrine said...

samala Mz..mostly bagi adik beradik..or sedara mara..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails