Tuesday, 25 September 2012

Kagum melihat sepasang couple...

last few days me singgah kat fotozoom kat Sri Gombak sbb nak cuci gambar (masuk contest daaa)..then sementara menuggu my turn, ternampak customer sebelum me (sorang perampuan and sorang lelaki)- staff fotozoom tgh xerox some documents belong to that couple...sbb lambat gak turn me and sbb bosan menunggu, so me pun memerhatikan couple tu...the lady (20s) comel jelita orgnya (ada iras2 fauziah ghous) and the guy, OKU ie nampak mcm cacat penglihatan(gempal orgnya)...tapi pakai kemas/smart.
.
gambar hiasan--comel & unik kan tangga dicat dgn kaler mcm piano...


and me ternampak dokumen yg tgh dizerox ialah sijil nikah and kad OKU and then nampak diaorg tgh tunggu gambar passport both suami isteri ni lah..

 terdetik di hati me...perempuan ni normal (cantik plak tu) tapi sanggup kawin dgn lelaki OKU...tak ramai rasanya yg sanggup kan...anyway, jodoh is misteri...yg penting kita happy dgn kehidupan kita kan...

 

6 comments:

adianiez AIDA said...

Tu la dia unik nyer ketentuan Allah.
:-)

Miza Yusof said...

Jodoh itu rahsia Allah. Zaman sekarang susah nak cari situasi macam cerita kat atas ni.

Zura@Iwan said...

betui...tu semua jodoh kan...

ada hikmah semua tu..

AkmaFaizal said...

Mungkin sblom ni si suami tu normal je kot..then dpt sakit apa2 ke..

diorg dh cinta, cinta sejati xkenal rupa paras waima cacat skalipun :)

Hedza Azwin said...

ermmm..mmg jarang blaku..tp sy ade kisah sy yg sme ngan kisah ini.. sy akan bkahwin ngan oku yg dr lahir yg tiada tangan.. mgkin pelik..tp bg sy nk jd kn seorg suami bkn la pd fizikal..tp ckupla klu dia btanggungjwb,blh bg nafkah zahir n batin pd kte.. n blh bhgiakn kte ngan family.. hihihi..

Hedza Azwin said...

ermmm..jodoh di tngan tuhan.. tp sme jgk ade kisah sy sndri.. sy juga akan bkahwin ngan seorg oku yg tiade tangan sejak kcil lg.. bg sy.. nk cr suami bkn la pd fizikal..ckup la ley jd iman kte nanti, bg kte nafkah n bhgiakan kte.. semua org sme ade kekurangan n klebihan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails