Wednesday, 26 September 2012

Saper takut dentist | bukan anaknya tapi..

..my zharfan ok ajer selalu jumpa dentist...ni dh few weeks me sakit gigi sbb tampalan kat lubang gigi geraham tertanggal...so seksa lah tiap kali mengunyah masuk mknn kat situ then jd sakit berdenyut2...dok tangguh2 nak pegi dentist

sbbnya..dh berpuluh tahun sejak my elder brother jd dentist, my dentist hanyalah abg me sorang ajer...jd takut nak jumpa dentist lain--sbb kalau dgn abg me, me boleh request itu ini and siap tepis2 tgn dia kalau sakit time kena cucuk or kena korek2 gigi sebelum tampal tu...and kalau tak tahan sakit boleh pause jap gitu heheh boleh komplen2 gak --kalau dentist lain gerun lah :p

pic selingan--siyes me sgt suka dgn pic ni--ni one of winning pics utk contest bodyshop @FB--me tak join pun sbb tak de pic debomb :p

abih camno ni...sakitnya gigiku ini..raya haji lambat lg--sbb plan nak balik kelate time raya..

note : rasanya pernah terbaca, that sakit gigi adalah antara top 3 ranking benda yg paling sakit di dunia selain sakit bersalin and sakit batu karang ;).

8 comments:

Huda said...

Yup betul..kecik2 saya berani jumpa dentist dah besar penakut la pulak tapi nasib kids jenis berani..

Merlyn Hasshim said...

waa... glamour pic anak kawan i masuk dlm blog ni.. hehehehehehhe

Wan Amira said...

betul, arwah pah i selalu cakap macam tu, kalau sakit gigi memang sakit.. i pun tak suke jumpe doktor gigi :D

Zura@Iwan said...

alamak...me pon ada lubang kt geraham...

adeii bila nk jumpa dentist ni..hehe

kakinakl.com said...

salam ziarah

memang betul..sakit gigi kalau kena...ya ampun..tak tahan sakitnya

wah untunglah dapat cat free

Nana said...

eiii btol klw sakit gigi kan rasa mcm nak terajang orang je hahaha
sampai bole demam2 la

AkmaFaizal said...

gigi geraham bongsu saye dh rosak..maka sakit pun akan terjadi...dok terpikir2 nak gi dentist.paham2lah kalau kerajaan ni..lama menunggu n menguji kesabaran juga.huhu

Ummi Danish said...

pergi la kt klinik rosman, sederet ngan maybank gombak. dia akan bius everytime nak korek ke , tampal ke,ape ke... seriusly tk skt langsung and doctor rosman sgt best :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails