Wednesday, 19 September 2012

Harga rumah di Lembah Klang (KL, Selangor)

.semlm ramai yg komen kat entry Kg Warisan..yep..memang pun...harga condo kat situ range between RM800k above --ie dekat2 one million lah...my SIL sbb ada legal firm sendiri so mampu lah beli ;) me...emm...tak tau bila agaknya me mampu beli umah harga mcm tu...

ni taman kecik kat dpn/bwh condo my SIL

buat masa ni, umah me harga suku juta ajer--tu jer yg termampu syukur Alhamdulillah--tu pun penat gak nak byr instalment setiap bulan..me amik govt loan so interest 4%--bulanan dlm RM1200++ --yg penting RUMAHKU SYURGAKU--moga2 nanti ada rezeki nak renovate umah--nak tukar lantai, nak psg pagar auto etc etc--selagi bernama manusia memang ada2 ajer benda WISH LIST ;)

harga rumah kat KL ni--tgk lokasi actually..kalau jauh sikit dari KL so harga pun murah sikit...kalau dekat2 dgn KL memang harga senang2 jer cecah sejuta RM...area gombak pun rumah sgt mahal...

uolls umah area mana?
.

10 comments:

mamaRIFQY said...

mak aii..mmg mahal! rumah kat trg pon sangat mahaii...............mujur la kite ni beli umha ngan pak sedara je..

Chekgu Azrine said...

skg dok menyewa lg MZ..planning nk bli rumah tahun ni.or depan..tmpt mgkn kt nilai..cheaper..

Mohd Aslam said...

puncak alam pun dah cecah 400k

AyuArjuna BiGoshh said...

rumah nizar ke, i igt rumah kakak u kat terengganu tu...wahh hebat aimi :)

SYANI said...

Rumah area Batang Kali pun dah mahal dah le ni.. Tapi masih kategori mampu milik la..

Ezna said...

Harga Rumah kkdg tak terjangkau dek akal fikiran. Kat Bandar Kinrara Puchong starting RM800,000++ rumah 2 tingkat.Developer I&P.

CaDLyNN said...

kt kajang..huhuhu..umah tecik je..janji ade umah :)

mama tisya said...

mmg tau mhl kt kg warisan tu...rumah skarang mmg mhl aje..nk murah yg jauh2222...hehehe

Pusat Bahasa Pelangi said...

adik ipar (adik ayah damia) yang both suami isteri doktor baru beli rumah kat kubang kerian harga RM600k..taraf umah banglo...perghh baru grad 2 tahun dah mampu beli rumah mahaiii..

kawan ayah damia, lecturer baru balik dari holland, beli rumah semi-D kat JB harga 600k jugak..

perbandingannya di kelantan RM600K dah dapat banglo gah sebijik, di JB baru dapat rumah cluster jer...hurmm...rumah oh rumah..

bersyukur dengan rumah yang ada..aminn

Janna Wan Muhammad said...

rumah ai area Keningau, rumah teres je, tp alhamdulillah...at least rumah sendiri kan ? w/p di perantauan tp itu tidak menghalang kami membeli rumah di sini...sementelah kami pon belom tahu bila nak pindah balik ke semenanjung...dari dok menyewa belas2 tahun, baik beli kan ? ada satu lagi rumah di KK, tengah tunggu dapat kunci....yg tu apartment, insyaAllah nak wat homestay..kalu sapa2 nak mai KK boleh la dok my homestay..I bagi spesel price !

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails