Monday, 15 October 2012

Achai Berry | betul ker berkesan kalau nak lose weight?

rasanya antara latest slimming product yg popular lately..teringin gak nak try tapi the one yg my colleague jual kat office tu harga RM300 (utk sebulan)-rasa mcm tak berapa mampu la plak sbb me byk financial komitmen ...

then masa make over kellog tu, one of winners's fren ckp dia pun mkn achai berry and dia ada jual gak, harga cuma RM90 sekotak/per month...waaa rasa mcm nak try ni sbb kira mcm affordable gaklah...

ada tak uolls mkn/baca/tau apa2 experience psl achai berry ni..

 

16 comments:

Rai Ourkizuna said...

salam MZ,
tak pernah makan acai berry ni.. tapi aritu kecoh kata product acai berry ni ada yang bahaya dan boleh menyebabkan kematian..kena check balik product yang mana kat website kementerian kesihatan..ada rasanya..

Rai Ourkizuna said...

aha..kalau tak silap ada sibutramine.. sejenis dadah berbahaya..so hati hati la..jgn sampai bayar mahal utk bahayakan nyawa sendiri.. :D

ibu amin mursyidi said...

kak suzi, cuba baca review dia... rasa cam tak lulus kementerian kesihatan.. hari tu saya pernah try, tapi berak berdarah lepas 5 hari makan... pastu baru saya cari info kat internet.. dah kena baru nak cari info..haha.. lepas tu saya terus buang dalam tong sampah je coz takut memudaratkan kesihatan... tapi kalau tgk ads dia, memang teruja la kan... kurus sungguh sapa2 yang ambik produk ni..

ibu amin mursyidi said...

tapi mmg berkesanla coz saya turun 2 kg dalam masa 5 hari.. hehe..

Lida Rahim said...

SALAM MZ,

sebenarnya bkn nak promote, tp just nak share jer. Off record pon ok :) dah lama dah sebenarnya tgk MZ duk citer pasal nak kurus.. tp cam tak nak la nampak nau nak biz huhu. tp bila dah sebut acai berry tu.. nak share la jugak

Why not MZ cuba Alpha Lipid Slim Diet 2? walaupun mahal (1 tin rm150.. saya bagi harga ahli + free shaker). 1 tin utk seminggu. Kalau cam MZ rasanya 2 tin dah cukup kot.

Walaupun nampak mahal, tapi jika dah dpt ideal weight leh stop amek dah. Dan ramai yg dah tak naik berat badan selepas tu (of coz mkn pon kena beringat.. kalau tak beringat apa2 program pon tak berjaya huhu)

Cubalah search pasal alpha lipid sd2 ni.. mmg banyak testimoni dah kuar.

pasal Acai Berry tu, baru2 ni saya ada dengar ada produk dia diharamkan oleh KKM.. tapi x sure produk yg mana satu.. kena search jugak la hehe.. x nak lah memburukkan produk orang kan.

So if MZ berminat nak cuba ALSD2 ni.. leh contact LR di www.lidarahim.com atau fb:azlida.rahim atau sms 016-6602507. Free delivery to u.

mama tisya said...

ada bc gk tp tktau achai berry yg mana...cz yg kwn tu nmpk berat die turun

Gieyana said...

kalau tiga ratus tue mcm mahal kan...

Sy tgk uols kurus jer...:-)

Miza Yusof said...

miza pernah juga nak try acai berry tapi tengok harga rasa tak mampu. dan pernah juga terbaca pasal artikel acai berry tak diluluskan.
sekadar berkongsi. cuba tengok sini :

1. http://www.amirastudios.com/2012/09/saya-serik-dengan-acai-berry-abc.html


2. http://www.amirastudios.com/2012/09/abc-acai-berry-bahaya.html

Sharih Yaakob said...

rasanya kalau makanan kesihatan nih kena amalkan untuk 3-4 bulan baru leh tahu kesannya...kalau berkesan ok lah tapi kalau takde ape pe tu ...rasa kenyang je lah..

Matjoe said...

mz dah kurus mau kalus lagi ka. itu produk mmg byk testimoni rekaan, itu harga memang saja jual mahal pasal org selalu beranggapan yg kalau mahal hasil lebih cepat dan lebih baik.

Chekgu Azrine said...

Rasanya MZ cantik je bdn camni..jgn kuruih sgt..nti nmpk.berumur..huhu

ejaMaria said...

boleh baca di wall photos FB dr. zubaidi - dia ada komen pasal acai beri bersekali dgn fakta Kem.Kesihatan... dan dia ni mmg doktor pakar terkenal kat JB...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nak kurus lagi.. tan mana yg gemok? ibu jari ek ;)

kemma said...

walaupon sy x pnh amik acaiberry..tp bila tau news dia diharamkan..terus takut

then sy amik ALSD2..siyes MZ ..sgt berkesan even mahal bg sy yg x bekera ni.tu pon enuh kumpul duit nak bl 4 tin..sy minum 4 tin jer la pon..hehe

tapi berat sy turun 10kg sebulan.tp mmg sy diet x amik karbo just protein je..

-atiQah- said...

salam MZ. for me, xpayah kot try acai berry ni. saya ni saiz xxl, sejak dlu mmg selalu baca bab2 ubat kurus. selalu buat research. hehe. dulu pernah sekali, pegi klinik minta ubat kurus. doktor bgi, tp dia sarankan jgn ambik. balik rumah terus search pasal ubat yg dr bg. ubat tu sbnrnya ada drugs, yg membahayakan. ia akan buat kita xrasa lapar, jd kita xada selera utk mkn. tp jantung akan berdegup kencang, berpeluh dan xsenang duduk. bila kita berhenti ambil ubat tu, badan akan naik mendadak..

skarang bila acai berry famous, kesan sampingan sama macam ubat yg dr tu bagi. jd saya tau ada drugs dlm acai berry tu.

Nana said...

takut nk makan mz
ada rasa nak bli
tp kwn saya sendiri asben dia
masuk spital lepas makan acai ni
sebab sesak napas
kwn2 opis dia pon ramai kes masuk spital
ada yg jantung bedenyut laju la apa la

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails