Wednesday, 24 October 2012

Mana nak korek duit ni

nak kena bayar yuran sekolah Zharfan RM525, kena byr sblm 5 dec...bonus kaki tgn awam akan dpt bln december & jan so lambat lagi...




syukur ada rezeki kecil-kecilan melalui contest (comping ni my hobby a.k.a side income gaklah utk menampung perbelanjaan/kehidupan kat KL ni).. so semlm me dh pegi amik hadiah yg me+mr hubby menang dari contest Nivea (dpt cek ie hadiah cash+ goodie bag gak)...so cukuplah utk cover byrn yuran zharfan...syukur alhamdulillah--then nak kena beli persiapan sek gak ie bj seragam, beg sek, kasut sek...


note : zharfan sek kat sek rendah islmm (private) so memang kena byr yuran tahunan & bulanan (bulanan RM310 termasuk kelas iqra' then RM30 utk taewondo dan now dh join swimming RM100 monthly)

  

10 comments:

Tihara said...

as salam,

banyak jugak nak kena bayo tu

Gieyana said...

Mahal kan axhool fee now..kalau tadika pon mcm nk msuk umlagi..ouchh..me next wk br nk g amik gidt nivea tue..congrats babe...:-)

kakchik@ella said...

hidup kat KL ni camni la dik. semuanya duit. duit. duit. gerak sikit duit. kena kerja kuat la kita ni, kan.

Maria Menado~ said...

murahnya rezeki MZ dalam contest ya. Alhamdulillah. :)

shera haifa said...

private school.. padanlah yuran mahal pun..

Wan Amira said...

yeah, i pun buat menang contest as side income, tak lah banyak macam u :)

mama_umar_maryam said...

masih menimbang tara nk skolahkan Umar ktne nnt 2014..rezeki anak2 sentiasa adakan mz :)

Chekgu Azrine said...

Utk msa depan ank..have too la kan MZ..

Scarlett O'Hara said...

Kenapa hantar sekolah private?

Anje a.k.a Mummy_Balqis said...

mmgschool sekarang mahal, balqis tadika pun dah RM238 sebulan van RM80 taska lagi RM150...mmg kopak tapi nak wat camne demi anak sanggup segalanya..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails