Wednesday, 17 October 2012

Kerana seutas bling2...

..
rasanya kebykan perempuan suka jewellery a.k.a bling2...
MZ sgt sukaaaa gold jewellery...and sejak MZ kecik lg mak MZ memang belikan bling2 utk anak2 perempuan...ie tiap2 kali ayah dpt bonus ujung thn...
ada seutas bling2 (gelang ie bangle) yg mak MZ beli masa MZ sek rendah...masa MZ single mingle and slim melim dulu MZ masih boleh pakai, now sbb MZ dh gain weight so dh ketat bebenor..so MZ ingat nak trade in ie amik bling2 yg lain --wpun MZ sgt syg bling2 tu tapi sbb dh tak muat nak pakai ka tgn MZ ni..

so masa MZ balik kg last few months, MZ try tanya kat kedai emas (kat pekan ketereh)...value bling2 yg mak MZ bagi tu ialah RM1.6k kalau nak trade in...pilih punya pilih MZ berkenan kat satu bracelet kat kedai emas tu..tapi harga RM2k, so MZ kena top up RM400..and memang MZ tak de cash sebyk itu esp kalau balik kg MZ guna byk duit utk kos minyak, mkn2 etc...end up MZ lom trade in lah...

MZ berazam nak kumpul duit so bila balik kg nanti, MZ nak trade inlah gelang tu..

ni antara cth bling2 yg MZ google yg seiras dgn bling2 yg MZ berkenan kat kedai tu..pic bling2 yg mak MZ bagi--MZ lom snap pic--takut bahaya plak kalau letak pic bling2 kat blog kan...



MZ teringin nak menang bling2 (habib jewels) dari contest2 yg MZ sertai..so far lom ada rezeki...bffs MZ ie ayu & mira dh biasa menang bling2 yg mahal2 hasil contest..MZ lom ada rezeki lagi..moga2 ada rezeki soon..amiin

note : uolls suka bling2 tak...mr hubby kata, bonus ujung thn ni dia nak belanja MZ beli bling2 sbb dia tau MZ sgt lah suka beli/pakai bling2 ni...tapi tak leh obvious sgt kan esp kat KL ni...kena hati2 setiap masa...

9 comments:

SyUhAdA said...

suka jgk..tgk org pkai..

Chekgu Azrine said...

Cantiknya MZ!!

AyuArjuna BiGoshh said...

me paling suka dapat under mamypoko :) yang lain tu harga mewah tapi bukan emas kuning die berlian dan emas putih...anyway your choice sgt menarik..i pun berkenan gak

Maria Menado~ said...

bestnya. xpernah ade bling2 di tangan. hehe. di leher aje. tu pon sejak usia 5 tahun lagi dah pakai.

Merlyn Hasshim said...

we're tipikal kelantanese, kecik-kecik dah pakai bling-bling. my first bling-bling ialah rantai duit syiling emas, pemberian arwah nenek utk setiap cucu perempuan. bila dah besar, malu nak pakai so my mum trade in dgn rantai lain n still ada sampai sekarang.
Tapi sekarang mmg tak pakai atas faktor-faktor keselamatan... huhuhuhuhu

Anje a.k.a Mummy_Balqis said...

kita suka, tapi tak suka yang besaq2 suka yang tecik2 je...sebab bukan mak datin...hu hu hu

mama tisya said...

ore klate sure akan suka bling2...kita suka gk tp jrg pki

Wan Amira said...

i sekarang baru belajar nak start suke bling2, baru rasa macam perempuan.. anyway, salah statement tu, i baru sekali je menang bling2

Zura@Iwan said...

kita ada..tp jarang pakai la..ntah..x brp minat..haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails