Monday, 15 October 2012

Movie review - Aku terima nikahnya | panggung wayang full house tu!!

memang dh lama plan nak tgk movie ni..wpun me keje time weekend yg lps, abis je kelas ari ahad dlm pukul 2 ptg, me terus ajak hubby & kids pegi tgv wangsa walk--sempat tgk tygn pukul 3.30 pm...


jrg2 tau bila me tgk movie melayu yg mana full house!! adess..me kena duduk row ketiga dari dpn so kena dongak kepala lah tgk screen besar kat dpn...kira sambutan yg sgt hebat utk movie ni...even row paling dpn pun penuh!!


then masa kuar panggung bila dh abis movie ni, tygn pukul 5.15 pm, also full house sbb nampak sgt ramai org bersesak2 nak masuk panggung..memang hebat penangan nora danish & adyputra ni..

 rasanya sinopsis citer ramai yg dh tau ie psl Arlisa & Johan yg baru kawin, so dlm honeymoon lg Johan accident then hilang ingatan...so perjuangan Arlisa utk pulihkan Johan and last2 Arlisa give up--time ni sgt sedey--me nangis gaklah sbb byk scene sedey2 gitu

jln citer sebenarnya agak simple tapi kekuatan citer memang bergantung sepenuhnya pd hero heroin yg macho hensem and ND yg sgt comel...sgt byk scene romantik and byk gak scene sedey2..ending suspens gaklah...nak tau sila tgk sendiri hehhehe

me bagi 4 dari 5 bintang sbb me peminat setia dua2 pelakon ni...citer ni dihasilkan kesinambungan aura Tentang Dhia..scene diaorg majlis kawin/wedding--dibuat kat residence desa lagoon PD ie tempat me pegi holiday ari tu--tempat tu sgt cantik utk shooting sbb bangunan biru...

rasa nak beli dvd nanti sbb boleh tgk byk2 kali hehheh -- memang dua2 sgt menjiwai watak bab2 scene romantik...mcm loving couple yg real gitu!!
fans ND/ady memang rasanya takkan melepaskan peluang utk tgk pelakon kegemaran masing2 berlakon sepenuh jiwa utk movie ni ;)




10 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

mesti BESHHHHHHH

Eliss Mie said...

tnggu tayang di astro first jer laa nampaknya :)

adianiez AIDA said...

Aida minat nak tgk :-) but apa kan daya, ada baby, x dpt ke panggung...

aimaniman said...

yuppp.. nampak macam best je cerita nie, tambah2 keluar kat melodi ahad semalam ni,.. rasanya akak pun teringin nak tengok..

Karisma Izzah said...

bestnye...bile la bleh g tengok... memang jarang cerita melayu full house di panggung...

Ezna said...

me suka ND sebab comelllll :-)

mama tisya said...

mmg fullhouse...sian suzi dpt seat dh dpn sure kena donmgak tp tkpe demi peminat nora danish kena tgk ye tk..hehehe

Zura@Iwan said...

mesti best cite dia...sbb hero n heroin sgt sesuai..hehe

Nur-nba said...

Baca review dia dan tengok promo memang menarik.. jalan cerita ni sedih..Kena bekal tisu kalau masuk panggung..

Nana said...

nak tgk juga
tp xle ngan amrul
dia xmo tgk cite jiwang ahahhaa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails