Friday, 19 October 2012

Guru comping guru blogging | siapakah guru terbaik

guru yg terbaik utk semua perkara termasuk comping, blogging etc etc adalah PENGALAMAN & PASSION

ramai gak yg email2 me tanya psl comping ni-- believe me--u will learn a lot when u start join with passion--kalau setakat nak try2 or tak beria2...emmm...susah gaklah sbb nak kena bersaing dgn compers yg jumlahnya beribu2 di Msia ni..

guru me senang ajer -- bila kalah or tak menang, learn from it...cthnya kalau slogan based, kenapa slogan yg style mcm tu tak menang...may be tak cukup unik etc etc, may be nak kena deco/hias2 form etc or may be gambar tak cukup unik or kreatif utk mencuri hati jury

cth idea kreatif

and compers nowadays kena jd seorg yg kreatif...
sbb mcm yg me kata tadi, saingan yg sgt sengit and sgt ramai compers kat msia...

those yg non compers (kebykan readers kat blog me ni lah kot) mesti nampak mcm MZ byk menang--pdhal majority hadiah nilai 3 angka or kdg2 4 angka--tak pernah lg MZ menang hadiah cash or hadiah material value 5 angka (i'm still a bilis comper sebenarnya....), however if u are a real comper, u will know that my winnings ni semuanya tahap bilis ajer bg seorg comper

sbb kalau comper tahap pro/otai, diaorg menang puluh2 ribu or even ratus2 ribu sama ada cash atau nilai  brg, menang keta at least sebijik if not berbijk2, or diaorg menang regularly or even not regularly sekali menang terus nilai RM10k (mcm my BFF ezna) or my BFF mira (yg menang cash and jewellery 5 angka last year)..or my BFF ayu yg menang secara pukal setiap minggu...
even kalau uolls perasan my BFFs pun semuanya comper yg menang hadiah yg mahal2...tu jd part of my inspiration gak tu...

MZ masih berusaha dan menaruh harapan moga2 one day dpt sampai tahap itu (target nak menang keta cuma tak sure bila lah agaknya)...tak de yg mustahil kan :) cuma PASSION sgt penting sbb bila asyik dok kalah memanjang memang akan jd down--human being kan..
 

 

9 comments:

Tihara said...

as salam,

kena kuatkan semangat kan... :)

Chekgu Azrine said...

Keep on bercontest ye MZ..all the best!

Nieyl said...

chaiyok...:)

Wan Amira said...

ish ish.. i la paling ciput sekali dapat hadiah.. tahun ni lagi laa, tak de pun grand2 untuk i.. ape pun i bersyukur..

and i sendiri banyak berguru dengan you all..

Nana said...

hehe saya membaca sambil tersenyum
sekarang saya dah paham sikit2 dunia comper

Ezna said...

i pun nak buat jugak entry gini :-) kalau kita minat dan buat dengan bersungguh insyaallah.....tapi seriously kadangkala kita akan down bila kita tak dapat apa yang kita nak...that's normal...

Moga u, mira, ayu and me akan mencapai impian kita untuk menang hadiah yang kita teringin nak menang.......amin...

rahayu said...

akak pun teringin tapi maybe tak bersungguh...Seronok tengok MZ post pasal kemenangan..time tu semangat pun naiklah ..hehe

Khairani Bahaudin said...

Salam perkenalan mama Zharfan.

Saya Khairani, seronok baca blog ni.Bestnye bila selalu menang hadiah. i guess it takes such dedication.Not just a matter of luck kan?

 Nanti jemput ke blog saya ye.
REDCOMEL

mama_umar_maryam said...

yg bilis bljr dari mak bilis, mak bilis bljr dari jerung trus ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails