Tuesday, 16 October 2012

The day I went for make-over | full story

make over ni adalah pada hari sabtu lps ie 12 october...held kat make up academy by stevensunny--steven ni one of top 10 make up artis kat msia and byk dpt award..selalu muncul kat 8tv etc



kat academy ni boleh belajar make up and dptkan sijil and diploma..cantik interior design academy ni..
event patutnya bermula 9 am tapi sbb tunggu semua winners so dlm 9.30 am baru start..ada one winner bwk one friend, another winner nama Goh Lin Lin tu dari penang--she's a pro comper ni selalu menang hadiah2 grand termasuk keta..

ni pic sblm make over

pic slps make over




sepanjang hari memang belajar psl make up --evertyhing about make up..cthnya cara nak cuci muka, urut muka, kenal jenis2 make up, cara nak pakai concealer, foundation, eye shadow, buat shading etc etc...owh..sungguh byk yg me belajar sbb sepanjang hari ber kelas make up ni--kiranya self-grooming gitu :)



breakfast and lunch memang kellog taja gak (pre packed meals)--ni pic slps make over


patutnya by 3.30 dh abis make2 up and hair do semua, then gerak ke pavillion tapi lewat la plak abis, so pukul 5 pm baru gerak ke pavilion..of courselah jem teruk sbb time org balik keje and hujan plak ari tu...so pukul 7 pm baru sampai pavilion...shopping2 dress kat sini then pukul 8.15 me dh gerak balik--jem lagi..pukul 10 pm baru sampai rumah---penat rasa mcm nak pengsan gitu :P


tapi sgt besh sbb byk belajar benda baru and dpt hadiah make up+2 helai dress sekian citer make over MZ :)

14 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

cun :)

zety said...

eei,suke mekap cenggitu mz! cun & nmpk muda!

kemma said...

MZ nnt jgn lupa share ilmu make up ye..nice sgt make up mz tu

Fai CeritaCinta said...

sesekali dpt join kelas mcm ni memang best :)

@YUNID@TI said...

mesti bestkan dapat belajar bende baru mcm ni... tak semua orang pandai menggunakan makeup dengan btul kan..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mz bawak sapa.. kak ayu ke?

Nana said...

wewitt cun!!

Wansteddy Tales said...

:)

Goh Lin Lin said...

Ehem....cough cough cough....just dropping by Suzi.

Maria Menado~ said...

oh best! hehe.

Devi da Lil' DeviL said...

tahniah suz. u look gorgeous!

Zura@Iwan said...

lawa la MZ...hehe..

reyna ibrahim said...

lawa..lawa.....cun sangat....

Hanim said...

Bestnya. Dh lama teringin nk masuk kelas grooming.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails