Wednesday, 8 February 2012

Bawal Sulam masih HOT

me memang pakai shawl hampir everyday...so lately dh rasa muak yg teramat..
balik kg last weekend, me sempat beli 2 helai tudung bawal sulam latest trend--bunga2 sulam kat atas kepala ;)

me beli sehelai kaler kuning cair



me beli tudung ni kat Bazar Tok Guru--sebelah muzium negeri..bangunan bazar ni sgt baru and bersih

sehelai lagi me beli kaler pink :)

memang HOT sulamannya :) sulaman tgn ie bukan guna mesin..so sgt cun

ari ni me dtg ofis pakai tudung bawal sulam kaler pastel yellow tu :)

range harga bawal ni bergantung kpd design sulam2...from RM35 to RM50 average..kalau yg sgt2 cun, harga above RM50 gitu :)

note : nanti nak beli lagi lah utk tambah collection...sbb senang pakai bawal tak pyh belit2 mcm shawl..tapi nak kena rajin iron:)

uolls suka bawal tak?


23 comments:

iduraz said...

salam, saya memang pakai bawal jer..cun la yg sulam atas pala tuh...tapi jual kt kl mahall la...sob sob

shila ariff said...

salam pagi,

ikan bawal i suka...hehehe..

skrg suka pakai tudung ala-ala ariani gitu..senang nak pakai TAPI susah nak basuh sikit..kena jaga 'muncung' tajam tuh...huhuhu....

Chekgu Azrine said...

dah bagi kat sedara mara tudung bawal saya MZ.. hehehe.. dah tak pakai sebab malas nak siap lama2..

AyuArjuna BiGoshh said...

me pun beli satu ari tu kat bazaar tok guru

εïз mummyHaza εïз said...

style sulam atas kepala x beli lagi nih.. mesti pi dapatkan.. :)

Errah said...

cantiknye yang pink tu..dah lama tak pakai bawal ni

cikpia said...

me in tudung bawal arini!!!

Cik Bambam said...

suka tudung baal..tp malas gosok..so sarung jek lar shawl syria..ehhe

amiey lee said...

tak kisah apa tudung pun janji pandai gayakan heeeee

me suya said...

2-3 bulan lepas selalu gak g keje pakai shawl..sbb kena turun site..so shawl pilihan terbaik sbb mmg fit dgn safety helmet.. tapi akhir2 ni banyak pakai bawal je,sebab duk office siapkan database :)

so pemilihan tudung adalah depend on my daily work~

aimi shaniza said...

best best...sama la...last blk beli 6, blk bru ni beli 6 lagi...jatuh cinta jgk dgn tudung ni :) kalo nak mudah n xperlu ke kltn, selain farah anak abg mie, anak kepada yg jual tudung kt bazaar tu student uia, dia bg contact number, n suh kol je kalo nak, n harga sama cm beli d kltn..hihi

stormz said...

sy suka pkai bawal tu

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nanti ila bagitau mz belog yg ada jual bawal dwiwarna..mesti cunkan? ala2 shawl gitu ekek..hantu shawl ne

Huda said...

cantik la bawal ni, saya juga peminat setia bawal..

Affieza said...

Dua2 cantik...sulaman tgn yg menarik

AkmaFaizal said...

teringin nak pi kelate balik..lamo doh tok jejok kaki ke kelate tu..huhu

pakai gak bawal tu, best n cantik plak rase bile pkai..haha

Nana said...

Saya skang pon still pakai bwl
Wlpon mmg minat shawl
Tp dh lama xbli lah
Skang seme bli shawl

Kak Aya said...

kak aya masih lagi pakai tudung bawal kalau ke ofis..kalau keluar, pakai tudung biasa ala ariani tu.

SyUhAdA said...

suka..slalu jgk pkai tdg bwl..

kayyana said...

tudung bawal mmg tak lapuk dek ujan tak lekang dek panas kak.. walaupun sekarang byk fesyen tudung tp bawal tetap tak pernah jemu.

Ummi Dania Yasmine said...

macam nak beli 1 je suzz :-)

Avyanna Scarves said...

bawal mmg best..=)

I`mulan said...

boleh lawat blog saya www.fameara.blogspot.com untuk Bawal Sulam... tq

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails