Tuesday, 14 February 2012

Movie review | Azura 2012

ari ahad lepas, me telah berjaya memujuk mr hubby utk menonton filem Azura 2012, lakonan Neelofa& Shah Jaszle ...

mahal plak tix nya...2x adult, 1xkids, total RM34 , kat TGV mines



me suka genre romantic...and citer ni ada gak selit sikit2 part comedy..
jln citer berkisar psl cinta lah...Zek anak org kaya jatuh cinta dgn Azura anak yatim yg menumpang kat umah her auntie (Mak Su) lakonan Erma Fatima..

jln citer overall ok ,(masa awal2 agak slow citernya) creative and plotnya berliku2...tapi semua berlaku sgt pantas, dlm masa 7 hari jatuh cinta, then pegi Paris , then kawin kat London sbb bapak Zed tak restu..

kenapa me beria2 nak tgk citer ni..
sbb ada byk scene2 lakonan kat Paris & London!! siyes mcm mengimbau masa me me pegi Paris...memang sgt cantik bila difilemkan...

me rasa lakonan both hero& heroin agak lemah/kategori biasa2 ajer, tak de elemen 'wow'...kalau pelakon strong citer ni memang tersangat besh..

ada part budaya rakyat msia membuang sampah lps abis pasar mlm
ada part Mak Su join MLM then last2 kena tipu
kiranya realiti hidup rakyat Msia..
me suka lakonan kakak kepada Zek (Wanda), lupa plak nama pelakon tu..kira watak jahat lah dlm citer ni..character Wanda sgt mengada2 and ckp English slang gitu heheh
yg jd bapak Zed ialah Afdlin Shauki (tan sri Puteh)
ada penampilan khas Ogy & Faizal Hussin sbg mak bapak Azura (scene flash back)--diaorg bercinta/kenal kat Paris--kat dlm muzium kat Paris dpn potret Mona Lisa

me bagi 3 dari 5 bintang :) :)
mr hubby kata, kalau heronya Sam, mesti citer ni sgt meletops hehehhe
yg pasti, Neelofa sgt cantik :) :) sbb ni filem lakonan pertama, so nampak sedikit kaku, lama2 nanti mesti OK :)

sekian movie sempoi review versi MZ


16 comments:

mama tisya said...

ada tgk gazetnye..sbb ada london and paris tu mcm best...mengimbau kenangan kn mz...

Errah said...

tak tengok lagi..tp dri baca review2 org, rasa mcm xnak tgok lak..tgu kuar kat tv lah..hehe

shila ariff said...

tak terasa nak tgk pun..tak tau kenapa..tapi ombak rindu menusuk jiwa ku...pasal pilihan pelakon kot..tapi betul jugak cakap suzie..mungkin 1st time diaorg berlakon filem..maybe one day akan ada improvement...

mummy_ayu said...

dah tgk dah? adik ayu kata best gak citer nie..cedih..
Ayu..tak tgk pun lagi..

Huda said...

tapi kita suka shahz jaszle, hehe

Jue said...

Besh ke kak..coz housemate tgok..katanyer burink...so jue xde la p layan..he3

SyUhAdA said...

xtgk lg..nk download je..hehe..x smpat nk kuar..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kiki.. lum tengok & mungkin tak kesempatan nak tgok..iskkkk

ain_nia said...

da lama x tgk wayang..

transformed housewife said...

rasanya tak pergila tengok kat wayang cerita ni. My hubby mmg anti cerita Melayu. Nak kena tunggu kat ASTRO kot.

Chekgu Azrine said...

ohh..giler lama tak tgk movie.. huhu..

Em's Family said...

i tengok astro first la nampak nyer :)

Kak Aya said...

byk komen yang mengatakan cerita ni kurang menyengat berbanding Azura Versi Jamal - Ogy

Ummi Dania Yasmine said...

pun dah lama tak tgk movie...

Adyshariz said...

tgk astro 1st jer nanti..hehe

mama rifQy said...

wah..tingin lak nak tgk...sbb ade neolofa!! tetibe jadi suke die sbb sgt cantek dlm cter kat TV3 arituuu..heehhee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails