Tuesday, 7 February 2012

Sekali air bah, sekali pantai berubah

destinasi wajib setiap kali weolls balik kg ialah Pantai Irama Bachok, yg terletak about 30 min drive from umah my mom...

sesampainya kami di Pantai Irama...*.mode terkejutnya...sbb hakisan ombak telah merubah pantai yg cantik menjadi pantai yg merbahaya utk mandi manda...dh tak sesuai utk bersantai di pantai ini...:( sedeynya..Pantai Irama ni used to be antara pantai yg tercantik di Kelantan


byk binaan telah runtuh dan musnah

pokok2 ru tunngu masa ajer utk jatuh rebah sbb akarnya telah dihakis ombak dan terkeluar dari tanah pasir..

dh tak de pantai yg landai lagi cantik...:(

ombak besar bergulung2...memang menakutkan...

akar pokok2 ru di pantai Irama Bachok..

note : tiada yg kekal di alam fana ni...yg hidup akan mati, yg cantik jd tak cantik...yg kaya boleh jd papa, yg biasa2 boleh jd kaya ..semuanya dgn rahmat dan kuasa Yg Maha Esa...

6 comments:

SyUhAdA said...

btol tu..stuju..

Em's Family said...

tengok laut yang bergulung tu m enakutkan..

cikpia said...

one of my friendsmati lemas kat pantai ni 14 years ago....... alfatihah to arwah mohd sobri.....

juelee said...

takot tengok ombak tu.. hurm, emmang tiada yg kekal kak... kita sume milik allah...

shila ariff said...

yup..betul tu..tempat saya pi pasar malam (jumaat)..setiap kali balik kg (cuti lama)....

Cik Bambam said...

lama dah x pergi pantai nie..kecik2 dulu blk kampong kat bachok tuh mesti mandi pantai..huhuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails