Tuesday, 14 February 2012

warna-warni kehidupan

ari ahad lps, mr hubby bwk me & anak2 singgah kat Taman Metropolitan Kepong...nama glamernya Taman Layang2...dh agak lama kami tidak ke sini (lama means lebih kurang sebulan dh kot kami tak dtg sini)

wah...sungguh meriah dan berwarna-warni...mcm pesta sbb ada sgt byk stalls yg menjual layang2...



see...dh jd mcm pesta jual2..ada stalls jual mknn & minuman..ada stall jual bubbles, ada jual layang2, ada jual insurans, then me nampak ada org jual tikar picnic...me pun beli satu hehheh senang nak hampar and duduk kat mana2 sajer ;)



org sgtlah ramai...main layang2, kids main kat playground, ada yg main basikal (my zharfan ler tu), ada yg main bubbles, ada yg picnic2 mkn2....suker nya me tgk

ternampak ada org collect tin2 minuman kosong utk dijual (recycle)..survival kan...asalkan boleh tambah pendapatan yg halal :)

ramai gak org main bubbles :) nice scenery :)

me suka tgk rakyat Msia berbilang kaum sama2 bersantai kat tmn ni...harmoni gitu

anyway, satu benda yg me tak suka ---sampah dibuang merata2 :( taman yg cantik pun jd tak cantik :(

note : teringat taman2 yg me selalu kunjungi (Wollaton, Mundy, Riverside etc) masa me dok Notts...tak de plak org buang sampah merata2 mcm kat Msia..

11 comments:

Azura @ cik buaya said...

wah2 bestnye :)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

kita yang jauh ni tiap2 minggu pi taman tu main badminton + balqis main beskal, memang taman terbaik la sebab lapang senang nak wat sesi beriadah

Huda said...

orang kita takde disiplin dan tak dididik, that's y cam gitu suka buang sampah merata..

[-suziey-] said...

last i pegi sini when aQeel was 6 mths..hahahahaha lama giler xpegi sini dh..haih..tp mmg best..tenang je tgk layang2 yg mcm2 color and mcm2 bentuk..

btl la..mentality org mesia xsama ngn mat salleh suzie..dorang mmg particular psl cleanliness kan..org kita..kt tpt awam la dorang nk buang smph merata sbb mind set..nnti ade la majlis perbandaran kasi bersih..haih..

Ummi Dania Yasmine said...

Malaysia oh Malaysia...kalau bab sampah memang la terkenalnyer...Malu ngan pelancong luar..

εïз mummyHaza εïз said...

selalu ke umah SIL lalu kat sini, berhenti tapi xturun kete pun.. :)

Affieza said...

Yuppp...dah mcm pesta layang2 je rupanya...

Chekgu Azrine said...

takde kesedaran sivik la sonmetimes rakyat malaysia ni.. dlm keta pun buang je sampah.. burok pangai!!

Kak Aya said...

kak aya pun dah lama tak ke sini...anak2 suka main berkejaran kat sini sebab tempatnya luas

Adyshariz said...

biasa lalu je kat jalan tu..blm penah singgah lg, ramainya org..nnti bila free nk singgah jugak

mama rifQy said...

kalo pantai pon same..slalu sampah buang merata!! huhuu..tapi pantai kat trg ni..ade yg ok..ade yang kotor...tapi air ok la..biru je mata memandang!! oooppsss..tetibe lari topik lauk lak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails