Sunday, 19 February 2012

Jujur aku dayus

sbb heroinnya Nora Danish, beria me layan cerekerama kat TV3 semalam..

heronya tak berapa hensem (nama Beto ke apa ntah)..
jalan citer agak slow...tapi sgt creative sbb penuh dgn suspens...memmbuatkan penonton tertanya2, kenapa kenapa dan kenapa....last2 baru paham keseluruhan jalan citer :) kiranya citer ni tak mcm kebykan citer melayu yg kita dh boleh teka jln citer dari awal

kalau FA or Adyputra yg jd hero, sure double best citer ni :) lakonan ND sgt mantops :)


teladan dari citer ni...

kena ada komunikasi antara psgn suami isteri...sbbnya yg watak suami dlm citer ni...dia pendamkan apa yg dia dh terlihat ie nampak ND tido dgn lelaki lain masa dia balik dari Jepun utk buat surprise...dia tak confront, tapi dia pendam then terus accident then koma, so sedar dari koma, dia cuma pikir nak divorce ND..

anyway, teladan yg lain..ND tak sepatutnya pegi jumpa her ex-bf masa suami dia kat Jepun, tu yg sampai dirogol oleh her ex-bf yg telah masukkan ubat tido dlm minumannya...dirogol di rumah sendiri tu...wal iya zubillah

teladan yg lain..sifat lemah lembut oleh kakak ND(Rozie Rashid) dlm citer ni, even masa pegi confront Aisyah ie ex fiance suami ND...rasanya jrg kot org yg cool mcm tu hehhe

overall memang beshlah citer ni :) happy ending :)

note : nanti ada movie ND berlakon dgn AdyPutra tajuk aku terima nikahnya - me baca kat blog beautifulnara..me MESTI tengok punya hehhe


8 comments:

Liza said...

best. liza tunggu sampai habis walau mata dh ngantuk2..

Chekgu Azrine said...

Tgok gak smlm..sedap la jgk..cuma tertnya2 y beti benci sgt kt bini dia tuh..then bru thu sbbnya..hehe

MRS. K said...

Beto kusyairi - ade stengah drama nampak die hensem la. but lakonan die kt semua drama pon mantop!!

Paling suka die blakon geng surau.cer sis tgk cite tu.bestttt gile

Cute Mum said...

tak tengok pon cerita nie..
ada tahlil arwah hani..

Lin Azlina said...

tengok awal2 jer..pastu alih tv2..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

x tengok pun citer ni,
ramai gak yg review bg tau besh..
skrg susah btol nak tgk tv asik nak kena berebut ngan anak yg suka tgk kartun...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila pun tgok. tapi tak dapat tgok dari awal. ila tgok citer ne separuh jalan geram gak tgok si laki ne takde masa dgn bini tapi ada masa lak dgr keluh kesah ex tunang. tapi hubby cakap dia ada lelaki lain.. so followla sampai habis..

and 1 lagi pengajarannya-kalau betullah sbb ila tak tengok dari awal kan? ada belog cakap diorang terpisah 8 tahun sbb laki dia g jepon. 8 tahun?? sila jgn pisah lama2 dgn hubby selama itu ye.. kalau ila; ila ikut!!

Cik Bambam said...

kannn..xde komunikasi 2 hala laki bini tuh..tuh yg dramatik tuh.. ehhehehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails