Friday, 10 February 2012

Edisi syurga makanan | Sup kaki lembu & ayam bakar marvellous

Masih lagi entry edisi makan2 @syurga makanan @my hometown..setiap kali balik kg, me akan makan sup kaki lembu...*drooling mode while writing this entry

ni 1st time me mkn kat stall dlm bandar Kota Bharu (biasanya me mkn sup kaki lembu kat kedai mkn kat bandar Pengkalan Chepa)
anyway...exact location, opposite bangunan Hankyu Jaya (tu nama dulu2 lah, now bangunan ni dh jd bangunan apa ntah, lupa plak namanya)...

ni menu yg weolls order--me, hubby, my mom...amik sup kaki lembu one bowl each, then me amik ayam bakar, mr hubby amik daging bakar



yum yum siyes sgt sedap..harga semangkuk sup RM5...siyes murah :) kuantiti pun byk :)--sedap diratah2 begitu sahaja
ayam bakar/daging bakar harga RM3 per plate..comes with pencicah cili (tapi manis2 gitu rasanya)


tulah rupa stallnya..khemah/atap putih...bersebelahan dgn Sungai Kelantan actually


dan juga stall ni sgt2 dekat dgn Grand Riverview Hotel...antara hotel yg paling baru kat bandar KB..memang bersebelahan dgn river/sungai kelantan

note : makan sementara sihat :)

kat KL mcm tak jumpa plak sup kaki lembu yg sedap...

14 comments:

mama tisya said...

sedapnye..lprrrrrrrrrr....


**yg price utk mamachop tu mmg kita ada tulis kt entry..tk prasan ek??

Chekgu Azrine said...

sedapnya nampak sup tu MZ.. seyes terliur.. nanti g kelantan wil cari this stall.. insyaAllah..

shila ariff said...

SALAM;

sup kaki lembu??..buat aku jeles nih...

naziyatul fatihah said...

sedapnya makanan tu :)

yatie chomeyl said...

cop suzie, ada error sikit..rasanya hotel tu namo Grand Riverview *ambo tahu sbb pernoh kijo part time situ*

shera haifa said...

sup kelantan best.. hehe

CikLilyPutih said...

sup kaki lembu? blom penah makan lagi coz kat kl mana ada jual kan.

SyUhAdA said...

sedapnye..nyum2..

Cik Bambam said...

sedapnyaaaaa.. nie yg rasa nak blk KB malam nie jugak!! hehehe

Mama Zharfan said...

@yatie chomeyl : hehe me dh betulkan :) tq tq :)

Oyis said...

i remember tht place! mmg kaw food heaven situ, ahhh memories

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

serius ila jeles betul dgn org yg ada kampung..kt kampung mesti makanan best2 & murah2.. kekadang makanan tue takde pun kat kl.. ila wish amana dapat penuhi impian ila dapat hsbd yg ada kampung.. bukan kampung kat bandar mcm hsbd ila haha

MamaYatie said...

MZ buat saya kecur liur...hihi

Lida Rahim said...

kat bangi ada jual sup macam ni.. nama kedai dia SUP KETIN.. so ada sup ketin, perut dll.. kira boleh la pegi sana kalau dah terliur hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails