Saturday, 11 February 2012

mati kutu | umah jiran me kena rompak :(

sejak pg tadi streamyx kat umah ni buat prob..tak dapek nak online..
ni baru jer dpt online...memang rasa serba tak kena bila tak dpt online time berada kat umah (kalau tak de at umah lain citer lah heheh)

anyway, pukul 4 pagi td, umah jiran depan umah me kena pecah masuk...4 org perompak indon..siap pukul tuan punya umah (lelaki) and ikat wife and anak2 dia....siyes scary...:( pdhal umah jiran me tu ada alarm system..perompak2 tu dh matikan alarm tu(putuskan kabel)...perompak2 tu amik pisau kat dapur and jdkan senjata utk acukan kat leher tuan umah & his family...
perompak2 tu berjaya amik cash RM600, hp, laptop etc...

:( :(

note : Ya Allah...lindungilah kami semua dari musibah yg tidak kami ingini..Amiin

9 comments:

sayahappyslalu said...

Ya Allah, scary nya.. Akak take extra care.. tambah mangga/lock kat rumah..

Em's Family said...

ya Allah.. dah la datang negara kite, lepas tu macam ni pulak

Arol Mubin said...

Menakutkan betul! Zaman sekarang nie macam2 kes ada. Rumah Arol pun baru kena pecah masuk hujung Januari lepas. :'(

Peri PiA said...

semoga Allah lindungi kita semua,Amin

Al-Quran pendinding yg maha hebat

Lin Azlina said...

Risaunya zmn skang ni..kes rompakan ni menjadi2....ada alarm pun tak menjamin...

AyuArjuna BiGoshh said...

suzzzz be careful....takutnyer

Ummi Dania Yasmine said...

scary.....hati2 suzz.....

Iela Fazielah said...

ya allah... takutnyer.. dah ada alarm pun kena jugak...

mama rifQy said...

Sungguh scary la..mintak2 jauh la dari semua ni!!huhuu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails