Tuesday, 6 November 2012

Kisah 'pelik' saya dan anting2 | so MZ nak let go Tomei earrings

rasanya ramai perempuan yg bertindik kat telinga and pakai anting2 kan..tak kiralah emas or bukan emas...MZ plak...seumur hidup MZ memang tak pernah bertindik and rasanya takkan kot...sbbnya my mom tak bagi bertindik---my mom kata, nanti susah nak mandi wajib sbb nak kena ratakan air kat lubang tempat bertindik tu jugak..so jd remeh gitu..

and my mom kata, bukannya nampak pun kalau pakai anting2 tu sbb me kan pakai tudung...lainlah kalau pakai cincin, bracelet or anklet...so memang apa yg my mom terapkan tu dh tersemat kukuh dlm otak me so no way lah me nak bertindik..

and me rasa bertindik tu sakit gak wpun sakit sedikit ajer and sekejap ajer...naper nak sakitkan diri sendiri kan :p :p rasanya tak ramai yg sependapat dgn MZ :p


ok...kesinambungan dari entry ni...last year MZ ada menang anting2 brand Tomei (dari contest Follow Me)--anting2 ni white gold, permata kaler purple...kata Tomei harganya RM500...sbb MZ tak pakai pun, simpan ajer..

so MZ ingat nak let go/jual murah2 ajer...Insya Allah MZ nak jual RM200--in case ada readers yg berminat, sudi2kan sms or email MZ ok...memang ori brand Tomei sbb hadiah contest sponsored by Tomei..kotak velvet pun Tomei tu...white gold ni susah nak trade in, tak mcm yellow gold...so MZ jual murah2 ajerlah drp dok terbiar sepi dlm drawer kan...MZ tak de gegirl, even ada gegirl pun rasanya MZ akan jd mcm mak MZ ie tak bg my girl pakai earrings :p

 

9 comments:

Wan Amira said...

i pun tak bertindik, dulu pernah bertindik sekali i punye telinga kene kambus,lepas tu tak sanggup lagi dah

Chekgu Azrine said...

cantik..tp betulla kata MZ..better beli mas kuningkan..hrga tggi nk trade in..huhu

Mama Khairan aka Rudy said...

better bagi kat saudara mara MZ atau anak2 murid MZ .. kerana kkdng2 tu brg2 kiter sayang & sukar klu berkongsi .. byk pahala yg diberikan, klu x nk pon laaa x kisah :)janji MZ yg buat pilihan

@YUNID@TI said...

cantiknya..

Mama Zharfan said...

At least u ada pengalaman hehe

Mama Zharfan said...

Tu la..

Mama Zharfan said...

Emm... me nak let go sbb nak jdkan modal beli POP :)

Mama Zharfan said...

:) kalau selain earrings memang me sukaaa pakai ;)

Oyis said...

saya dah 3 kali tindik, tp dkt tempat sama sbb lubang tindik tertutup kes x konsisten pakai subang on off. nnt balik msia nak tindik lg hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails