Tuesday, 27 November 2012

Travelog Umrah | Klik2 sepanjang Madinah-Makkah

ni adalah hasil klik2 dari dlm bas--perjalanan memakan masa lebih kurang 6 jam...dan sbb teruja baru jejak kaki kat bumi tandus namun suci, so byk gaklah me snap2 pic...semuanya dari dlm bas...saujana mata memandang..bukit2 berbatu2 ajer, tak de pokok2 hijau mcm kat msia...suhu sgtlah panas kering...



ternampak masjid

bukit berbatu..gondol

pokok2 renek kaler coklat daunnya

siyes tak sama mcm pokok2 kat msia


stesen minyak

ternampak beberap bangunan tepi jln


  nampak sekawan unta..

max zoom utk snap pic unta 

owner/gembala unta dgn khemah2



dh hampir sampai

nampak pizza hut

dh hampir sampai ke destinasi




byk pokok kurma ditanam di tepi2 jln as part of landscape



papan iklan ada pic baby--masa ni me merindui my boys


dh hampir sampai kat hotel kami ie agak dekat dgn masjidil haram pun

pic terakhir sblm turun bas...lampu2 tu..masjidil haram..kami sampai waktu maghrib--org berpusu2 nak gi solat jamaah...perasaan yg sukar digambarkan dgn kata2 kerana Allah telah menerima saya sebagai tetamunya di tanah suci...


.

10 comments:

aimi said...

Rindu sgt nak ke sana lg

bada said...

semoga semuanya selamat...amin

Asmar Arafad said...

Moga2 saya di jemput Allah ke sana

Ayu Zarina said...

Ya Allah, permudahkanlah aku utk sampai sini..Aminnn

Chekgu Azrine said...

subhanallah..besrnya MZ..semoga saya pun dpt merasai suasana cmni jgk 1 day..amin

Oyis said...

tumpang seronok melihat pengalaman dan peluang org. smg suatu hari nanti saya dan family jg berpeluang ke sana, especially utk menunaikan fardhu haji, amin

Ezna said...

permandangan yang sangat suci. Me pun berhasrat ke sana suatu hari nanti. Insyaallah....moga dipermudahkan ya allah....

Aju Mohit said...

subhanallah teringan nak jejak kaki ke sana insya allah..
mz, nak minta vote untuk entry di bawah ni, klik button Google +1 tu ye

Iphone 5 Gadjet Impian

TQ

Ruman Farrukh said...

As salam o Alaikum,

sister is it possible can i have the number of Markaz Maqam Al Sakni please , I would really appreciate your help.

Mama Zharfan said...

@rumah Farrukh : salam, I'm sorry I don't have the number that you ask because my umrah trip last time was handled by a company/umrah agency

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails