Thursday, 29 November 2012

Travelog Umrah | Baitullah & Masjidil Haram yg dirindui...

entry ini hanyalah sbg kenangan dan tatapan MZ di masa hadapan...juga sebagai inspirasi utk MZ sendiri dan mungkin juga blog readers semua....utk sama2 menjejakkan kaki lagi di tempat mulia ini....pics adalah sekitar luar & dlm masjidil haram juga betul2 facing Kaabah...



masjidil haram ada berpuluh2 pintu..ni salah satu pintu...
 polis arab saudi kat mana2 sahaja dlm di luar dan di dalam masjidil haram

pemandangan dari salah satu sisi/sudut luar masjidil haram


 hampir 24 jam org tawaf beramai2 di kaabah

pemandangan dlm masjidil haram

lampu


kenangan terindah....byk construction kat luar masjidil haram...so nampak crane2 tu...

time zohor adalah org paling kurang bertawaf sbb sgt terik --around 55 darjah celcius masa me kat sana mid year this year


me, my mom, and my adik lelaki (botak tu ie bercukur lps bertahallul)


 

7 comments:

Ayu Zarina said...

MZ, nak tanya tak kisah yer kalau bawa DSLR masuk dalam masjidil haram ni?? pastu MZ ada ambil pil suntikan period tak masa sini??? Lagi satu kalau kita pakai jubah selain dari warna hitam atau putih boleh tak kat sini???

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

masyaAllah..
:)

Mama Zharfan said...

@ayu zarina : nanti i buat entry khas utk jwb soalan u ;)

Ayu Zarina said...

hihi...ok ok..appreciated it..:)))

Ina Hashim said...

Allah...Allah...Allah....sebak dan rindu sangat.....macam nak terbang ke sana lagi....tak puas rasanya pegi haritu...insyaAllah ada rezeki nak g buat haji pulak

Chekgu Azrine said...

kenangan terindah for u MZ..semoga saya pun nti dpt g sana jgk..

Ezna said...

wahhh ayu pun nak pergi :-) a'ah soalan soalan tu pun me nak tahu jawapannya :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails