Wednesday, 28 November 2012

Travelog umrah | Hotel Al-Maqam, aiskrim & burung2 merpati

masa kat Mekah, hotel yg me, my mom, kakak and adik me stay namanya Al-Maqam, about 100 metres ajer dari Masjidil Haram...

my sister and my mom--ni laluan kami setiap hari dari hotel ke masjidil haram


MZ & mom

burung2 merpati yg bykkk :) :) memang ramai org donate mknn utk burung2 ni..ie senang ajer, just bagi duit kat penjaja/penjual yg jual mknn burung tu

signage sebelah hotel

tulah hotel yg mana kami stay sepanjang2 kami kat Makkah

aiskrim Mekkah---kami beli kat stall/kedai kecik sebelah hotel--memang syok mkn benda sejuk sbb cuaca panas terik

MZ dpn pintu bilik hotel

MZ kat lobby hotel--tv lcd tu menayangkan kaabah live 24 hours so boleh tau ramai ker tak org tgh tawaf

lobby hotel...rasanya hotel ni 3 star...selesa ajer ;) tp 3 star kat sana may be 2 star kat msia (rating kat msia lg tinggi lah of course),..kat mekkah kawasan sgt limited


8 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

bestnya......teringin nak jejak kaki ke sana :)

Den said...

bestkan..InsyaAllah akan smpai jugak ke sana

Eliss Mie said...

Ya Allah, bestnya.. bila nak jejak sana ni. Ya Allah, permudahkan urusan kami kesana jua suatu hari nanti.amin

Miza Yusof said...

Pengalaman berharga dapat menjejakkan kaki ke tanah suci. Teringin nak kesana. In shaa Allah moga satu hari nanti Miza juga dapat kesana.

Nana said...

semoga satu ari nanti saya akan sampai sini juga..amin

mamaacha said...

Aiskrim tu ...teringt kat sana....kita org pun hari2 makan..beli tak ayam golek yang jual kat area situ

Ezna said...

me nak pergi jugak suatu hari nanti :-)

zunaidah yusoff said...

tak berubah hotel tu hingga 2015... rindunya jika dapat sekali lagi menjejaki tanah suci.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails