Tuesday, 6 November 2012

Kos hidup realiti hari ini

dpt gaji byr bil and mcm2 liabiliti...bersyukur gak sbb dpt gaji setiap bulan wpun nett income tu sebenarnya sgtlah ciput berbanding gross income...

ternampak pic ni kat FB....

emmm....for me, bil bulanan ajer dh nak cecah RM1k :( celcom, streamyx, astro, letrik, air, indah water setiap 3 bulan, cukai pintu MPS (setiap 6 bulan)

then insurans me, insurans hubby, insurans my 2 boys, insurans hospital for 4 of us--so me byr premium 4 jenis insurans setiap bulan...that's life..

.

10 comments:

Nafisa81 said...

semalam bayar2 bil semua lebih kurang RM 1300 = kereta,bil api, air, astro, bodband, tepon, ptptn, credit card, personal loan..

Cik Cyida said...

betul kak, saya yg masih belum kahwin ni pun dah dup dap dup dap bila time dpt gaji, huhuhuhu..kos hidup mmg sngttttt tinggi

kak, pinjam gambar ye.. :D

transformed housewife said...

sbb tulah gaji 3K pun rasa mcm miskin jugak sbb bila dah bayar semua benda berapa je yg tinggal.

Mama Zharfan said...

Keta tu kira loan, bukan bil..keta me dekat rm1k monthly..

Mama Zharfan said...

Kan....tp single tak sebyk commitment org fh Karin ;) gmbr tu silalah pinjam.. me amik kat fb aje pun

Mama Zharfan said...

May be kalau tak byk komitmen lega skit kalau gaji rm3k-5k

Chekgu Azrine said...

realiti kehidupan..huhu

Eyriqazz said...

can't agree more...macam eyriqazz, makan luar pun almost cecah RM1k sebulan...yerla, jarang masak....

~♥ iella ♥~ said...

Kita x leh hidup dgn gaji RM1500 sbln..klu nk gak bnyk tue kena duk kwsn kg nunnnn di dlm kg sanaaa... (jauh sgt) sbb kt sana tak da streamyx...tak da astro...tak yah nak byr sewa beli kereta @ moto sbb leh jln kaki jerrr...

Pink Lavender said...

hu3...btol tuh...1500 kalaux yer, pk byk kali ler nak guna kereta..
dl makneng gaji sebegitu naik lrt jer...

makneng follow sini
jemput follow makneng

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails