Wednesday, 7 November 2012

oh my bike!

semlm me, hubby & kids tgk rancangan kat astro--yg mana heliza jd pengacara tu..dia buat coverage psl london termasuk mknn halal and tempat2 menarik di sana...

ni pic time winter 2010 @nottingham univ, UK...bukan my bike yg pastinya...

so kami ber4 menonton dgn penuh perasaan--all of us shared the same feeling-kami rindukan bumi asing itu..

and mr hubby kata, jom kita pegi london hehhe me kata, jomlah ,tapi kena saving duit dululah sbb tinggi kos flight and kos2 lain utk cuti2 london sbb kami kan ber4...

and me ckp dgn mr hubby -- 'abang kena pegi mekah dululah...syg dh pegi mekah (umrah) dgn ma..' 

deep inside my heart berharap dan berdoa agar kami dpt menjejakkan kaki lagi ke sana one sweet day...

pic winter 2010 @nottingham UK...ni me snap guna digicam - time me jln kaki nak pegi jubilee campus (notts univ, UK)

may be next year or few years to come...nothing is impossible...insya Allah

8 comments:

kakchik@ella said...

Kc pun nak gi London. My aunt tinggal situ dah lama .. even uncle dah meninggal she is still there. Thot of going next year tapi Kashmir da confirm. Budget tak cukup kembung so London kena la hold dulu. Huhu.

Syima Emi said...

saya doakan MZ dpt pergi sana insya Allah.. boleh nampak MZ and family sgt rindukan UK.. i can feel it hahaha baca entry pasal UK ni penuh dengan rasa rindu.. dah mcm org homesick hehehe.. insya Allah, mana tahu rezeki anak2 pula belajar kat sana.. saya pon selalu berangan nak pergi London tu..

Ezna said...

cantik plak foto bike tu :-)

Mama Zharfan said...

@kc : waa kc nak pegi London yer :)

Mama Zharfan said...

@syima emi : Tq kerana memahami ;)

Mama Zharfan said...

@ezz : among my fav pic ni ;)

me suya said...

insyaAllah... Mz mesti boleh jejak kaki ke sana lagi.. rezeki Allah ada tu nanti

adianiez AIDA said...

london? nice. asben aida dulu belajar sana. so dia relek jer la. aida jer lom gi.
but, spt MZ, aida nak saving dulu bebanyak kat tabung haji. umrah skali... haji skali semestinyer. tabung haji da cukup. baru saving holiday oversea lain :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails