Wednesday, 8 August 2012

1st time makan and terus jatuh chenta dgn benda ni!!!

..

MZ& kids 1st time mkn benda ni...pernah dgr tapi sblm2 ni tak de plak sibuk2 nak try/cari/or beli kan..


alang2 memang ada FOC plak tu so kami pun try lah...and kami sgt2 sukaaa!!! berbijik2 gaklah MZ & anak2 mkn aiskrim goreng masa bukak puasa kat hotel istana tu..


waaaa teringinnya nak mkn lagi!!! (mcm mengidam la plak :p)....

kat mana yer ada jual..tapi kena mkn terus time panas2 sbb takut aiskrim cair dlm tu... ;)

 

21 comments:

mama tisya said...

tk pernah mkn

Gieyana said...

cnfirm sedap nie..x pernah mkn ag..:-)

Eliss Mie said...

boleh cuba buat sendiri. saya tengok orang buat mudah jer :)

http://normj1001.blogspot.com/2012/05/resepi-aiskrim-goreng.html

Nana said...

xpernah try makan mz
ada je kat pasar malam area umah saya

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

LM pun suka sejak peknen ni...hampir tiap hari mesti nk ada menu ni.goreng 4 ketul 4 ketul tiap ptg. MZ wat sendiri je la..mudah sgt caranya...jap lg LM publish cara nk buat kat blog ye.

wawa syaida said...

salam akak
senang je nak buat ais cream goreng ni...
try google resepi...sangat mudah!!

MamaYatie said...

yg saya tau kat JM Beriyani ada

Jiji-Fify said...

Kak suzi, sebenarnya benda ni memang sangat senang nak buat. guna roti keping biasa pon boleh! :))

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

aimi shaniza said...

ais krim goreng ni sgt famous di trg.sgt senang nak cari. mana2 kedai kat pantai batu burok jual. mmg asal dr trg rasanya. sll jgk kami mkn. esok berbuka kat hotel istana, ok, nk carilah jgk...heheh..yummy

Rai said...

sekali je penah makan aiskrim goreng ni..ada la 7-8 tahun lepas T_T

transformed housewife said...

dulu2 pernah rasa kat Terengganu. Kalu KL,Selangor tok sure jual mano.

yulianti said...

waw.. enaknya :-D pengen juga nyicipi makanannya :-D hehegs...
silahkan visit back dan tinggalkan komentar. :-D

Cute Mum said...

memang sedap.. me suka makan bila pergi genting.. time tengah sejuk dapat aikrim yang panas dan dalamnya sejuk.. memang happeninglah..

Ezna said...

dah pernah makan....dulu pernah beli kat pasar malam taman tu, pernah makan juak kat terengganu dan kedai mamak kat subang jaya ada jual!!!! :) banyak flavour tu....

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Ila dulu selalu beli kt psr mlm. Msa thn 2003 harganya 1.30 sen. Ada satu fb tue dia jual rm10 tp tak sure htr kt gombk ke tidak

Nur-nba said...

Kalau di sek, aiskrim goreng ni sangat laku.. Sekejap je dah habis..

~L.o.L.i.P.o.P~ said...

senang je nk wat eskem grg ni.. amik roti 2 keping.. pastu buh eskem kat tgh..pastu kapit eskem tu ngn roti..pastu amik gelas ke ape, tekup muncung gelas tu kat roti..biar roti tu terputus jd bulat..pastu terus grg.. lps tu angkat dan makan..tadaaa....siap..hehe..cpt dan mudah dan sodappppp...hehehe

blog-tips-kurus said...

da pernah save cara nak buat tapi malasnye... hehe!

klu sis sempat p pasar tani Putrajaya, ade pakcik yg jual frozen. borong situ banyak2.. :)

εïз mummyHaza εïз said...

Sedapnye... Xpernah makan lagi ni..

Hanim said...

Mmg sedap pun. Pernah mkn kat tesco. Hehe...

Uswah said...

try buat sendri la MZ. Senang sangat! saya pernah buat. boleh tengok kat link ni:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.475831802229.266099.814982229&type=3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails