Wednesday, 8 August 2012

Ada Indon jahat depan rumah MZ

...

geram, tensen...alkisahnya umah yg opposite jln berhadapn dgn umah MZ tgh direnovate and ada Indon lah buruh2nya...
ptg semlm, one of the Indons dtg curi buah mangga MZ--yg MZ sgt sayang and ari2 dok tgk bila nak msk...jiran MZ nampak terus call, MZ terus tgk ke luar, nampak Indon tu bwk dlm plastik..nak masuk van dh sbb diaorg dh nak blah lps abis keje ptg semlm..MZ pun tindakan refleks sbb sakit ati terus jerit dari dlm umah (sliding door)--woitt!! curi buah ker? bagi balik!!
Indon tu dgr MZ jerit, pandai plak dtg antar letak tepi pagar sambil ckp sori--tapi muka nampak sgt jahat

lps tu MZ jadi takut lah...sbb diaorg kan keje dpn umah MZ..kot2 dia busuk ati buat apa2 yg tak baik kat umah MZ..wal iyazubillah

memang nak kean waspada sgt2 lps ni sbb dh tau Indon2 ni jahat rupanya....memang ada Indon yg tak jahat tapi sgt RAMAIIII yg jahat

mangga epal tu belum msk pun..dh bsgt besar saiznya tapi masih keras and ijau lg kalernya

jahat sungguh Indon tu...:(


10 comments:

Nana said...

saya pon ada juga indon seblah umah ni wat renovate
xde la curi apa apa
tapi grak geri mencurigakan
dia bole usha usha rumah kita semacam je
Pernah banyak kes pecah rumah punca nye dr org yg wat keje renovation takut kan
Sambil renovate umah org
ambio usha line
past pandang org mcm nk telan

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Hihi kelakar plak mz jerit gitu tp yela kita menunggu2 tp org lain yg curik. Kna hti2 mz
..

Imaan09 said...

Ya ALLAH sis.. memang laa derang buat tu salah.. tp takut jugak diorang sakit hati sis buat mcm tu.. smoga di lindungi ALLAH..

AyuArjuna BiGoshh said...

hmm selamba jer amik buah kat umah org tanpa kebenaran...

Ardini Humaira said...

:'( depan umah dni ada pokok mangga epal gak... sape2 lalu mesti ambik. yang seidhnye jejrian yang amik kadang tak pk yang dok depan rumah ni mak buyung. teringin nak makan. tunggu buah masak sikit, tak dan amik, tengok dah tak de. hari2 tengok orang amik

:: Riri-Fatieha ::~ said...

ish teruk betul curi buah org. kalau nak pun mintak la..

nadia said...

hati-hati kak. indon ni banyak cara. memang xsemua jahat tapi kadang2 baik pon ada makna.

Cute Mum said...

kat depan rumah mak ada gak pokok mangga.. sekarang tgh tunggu masak jer.. cuma kat sini beruk yang suka makan mangga tue.. ayah kena pantau selalu..

shera haifa said...

hati2.. tkut diorang dendam.. indon kan mcam2 diorang buat..hope family MZ jauh dr segala bahaya2 indon nie.. amin

blog-tips-kurus said...

sempat jerit BAGI BALIK tu. hihi!

*muka jahat tapi depa still pulangkan ye? hhhmmm... okle tu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails