Tuesday, 7 August 2012

Antara Ipoh & Penang | mana satu pilihan hati

...

ari tu me menang vou Tune Hotel dari pa&ma...so boleh pilih nak stay kat Tune Hotel danga Bay, Penang or Ipoh...Danga Bay rasanya not in our list sbb agak jauh jaraknay dari KL--me & kids jenis letih kalau travel naik keta jauh2 hehhe

so pilihan antara Ipoh & Penang--kena buat decision cepat2 sbb nak kena booking kan..sbb kalau lambat book kot2 tak de pulak available room sbb kami nak pegi cuti2 msia time weekend ajer pun

kalau nak yg nearer in terms of distance, senang ajer weolls amik Ipoh lah..cuma tak sure ADA APA DGN IPOH yek....kang tak tau nak melawat/jln2 kat mana plak kat Ipoh tu

kalau Penang, memang byk tempat menarik, cuma agak jauh lah dari K--4 jam lebih rasanya via PLUS hi way...emmm





kot2 ada readers/kwn2 yg leh bagi idea/apa2 input about these two locations (lom sempat google3 lagi ni)

12 comments:

arlissaa said...

JB tak jauh sangat pun..4 jam juga ikut hiway PLUS..Tune hotel kat Danga Bay tu tempat yang quite happening..kawasan berhampiran ada banyak sangat kemudahan especially tempat makan yang sedap2..kalu nak gi shopping raya, dah dekat dengan Plaza Angsana..mmg the best place to shop for raya, even singaporean pun suka shopping kat Angsana..lengkap serba serbi ada dan harga yang munasabah..marveles tu..

Ezna said...

u gi penang lar. Banyak tempat menarik eventhough i kg kat Ipoh...hehehe

Em's Family said...

Ipoh tak banyak tempat menarik, tapi ade Tambun Lost World, ala2 mini Sunway Lagoon macam tu.. kalau penang, more or less banyak tempat nak jalan.. kalau i pilih penang kot sebab ipoh kampung i hehe

Eyriqazz said...

dah pergi dua-dua...rasanya penang lagi puas hati kot..Ipoh, tak banyak sangat tempat menarik utk dikunjungi....Lost world of tambun pun dah naik harga...

Ina Hashim said...

Rasanya, klu nk berjalan2...better Penang kut...lagi menarik tambahan pulak bwk anak2 kan?Ipoh ni takdela byk attraction sgt selain Lost World of Tambun

Aishah Megahasz said...

Maila Penang..heheheh. Makanan banyak yang sedap-sedap, tempat nak melawat pun banyak. Chewah..promote negeri sendiri.

Gieyana said...

penang byk tpt n makanan pon byk choices..cuma certain roaad tua agak jammed expeciallg kalau during nk pegi n balik dr kerja..tp kalau weekend, suggest kalau nk jln kemana2, better keluar awal utk avoid jam..:-)

mama_umar_maryam said...

emm..klu tanye zt..penang lah ;)

Merlyn Hasshim said...

kl-JB non stop 3 hours kalau me yg drive. boleh pergi premium outlet or tunggu legoland bukak next month.

kayyana said...

klu yana penang la kot.. best gak.. hihihi

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

JB jauh?? haha...me every week travel KL-JB...enjoy jer budak2 dalam kereta..

Nur-nba said...

Saya prefer Penang.. Banyak tempat menarik..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails