Saturday, 4 August 2012

MZ melihat mayat depan mata | kemalangan maut di UIA Gombak pagi semalam

alkisahnya..masa MZ nak antar ariff pegi nursery pagi semlm, dlm pukul 8 pagi MZ dh sampai kat UIA, then lps ajer kat roundabout ie bulatan utama UIA, MZ nampak mcm ramai org berkumpul..dh rasa pelik dh tapi time ni tak jem lagi, cuma kenderaan bergerak perlahan..then nampak polis, ambulan..then MZ lalu slow kat sebelah bas,

opocot..MZ nampak dgn jelas ada sekujur tubuh(mayat kot) tak bergerak kat bwh bas, MZ rasa dh mati pun org tu sbb tak de org cuba tolong or cuba alihkan jasad tu and time ni tak de plak mayat tu ditutup dgn plastik itam ker apa kan...so nampak dgn jelas sebahagian bdn mayat tu yg terjulur keluar, pakai seluar jeans, nampak pahanya cedera teruk, MZ jd pucat lesi terus berpaling tgk tempat lain sambil teruskan driving...then terus call hubby, my mom utk citer psl accident tu..
then MZ cuba google utk dpt info...then ternampak ada full story kat BLOG ni:

LINK : http://lensa-qalbi.blogspot.com/2012/08/kemalangan-maut-dalam-uia-gombak.html

sila baca full story kat link kat atas, MZ tepek sikit ajer ni..

Menurut saksi kejadian, setelah menemu bual makcik cleaner dan pak guard (mcm reporter plak),
Kejadian berlaku pada jam 6.30 pagi. Bas mangsa berhenti di simpang CAC. kebetulan ada satu lagi bas di belakang bas tersebut. Kemudian mangsa dan 2 orang rakannya melintas jalan di hadapan bas yang berhenti di simpang CAC tu.  disebabkan faktor "blind spot", driver bas yang memotong bas yang sedang berhenti tu tidak perasan makcik cleaner dan rakannya yang hendak melintas. dikatakan 2 orang rakan mangsa terselamat daripada dilanggar (dengar cerita betul2 sipi bas).

Apa yang aku cerita ni bersumberkan pak guard yang awal tiba ditempat kejadian, serta beberapa orang makcik cleaner yang menjadi saksi ketika kejadian ini berlaku.

orang kata picture tell the story. jadi aku upload beberapa gambar lokasi kejadian.



3 comments:

εïз mummyHaza εïз said...

Ngeri xcident dengn bas.. Teringat my late uncle meninggal kena dengan treller.. Subhanallah...

Chekgu Azrine said...

al-fatihah utk mgsa kemalangan..

Em's Family said...

oh, i kalau nampak macam gini lame jugak nak hilangkan yang nampak dalam kepala.. alfatihah untuk mangsa.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails