Thursday, 30 August 2012

From Texas to Notts to Adelaide to Ireland

.. my mom tak bagi me further study kat obersi masa 1st degree sbb me pompuan, takut bahaya, jauh etc

so adik lelaki me mengetuai carta pegi study obersi-- 1st degree  kat Univ of Texas, US (thn 2000)

then Alhamdulillah thn 2007 finally me menyusul plak --buat Phd kat Univ of Nottingham UK
and adik perempuan me serentak buat Phd kat University of Adelaide masa me kat Notts

and latest, my niece (my elder brother's 2nd daughter) akan fly off to Ireland study medic next month. She will be doktor ke 7 dlm my BIG family :)


who's next in the list yg akan study obersi? mr hubby kata turn zharfan lambat lagi -- i wanna him to study in Notts..sbb dia pernah bersekolah kat sana...
Insya Allah

note : uolls kalau ada peluang utk study obersi jgn ragu2 tau --tapi kalau kat Timur Tgh mcm kurang selamat..kalau kat Europe so far ok rasanya...

jgn lupa CLICK

6 comments:

Nana said...

Doktor ketujuh dlm family wahh semuanya berjaya kan...ktorh blom ada sorang doktor pon dlm 10 org adik beradik :-)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

sepupu ila dua beradik amikk medik. sorang kat rusia. sorang kat mesir. yg kat mesir tue cm risau jugakkan?

mama tisya said...

mmg best kalo dpt peluang study kt overseas...dlu time study diorang offer ke UK gk tp bila masuk batch kitorang dh stop soh further kt local je...sedih tp nasibaik tercapai gk p overseas..hehe

tahniah utk ank buah suzi

Matjoe said...

tak berpeluang study oversea, harap dapat raise child yg boleh dapat study oversea dan raise sufficient amount of money jugak.

me suya said...

ma suya pun xbg sbb perempuan.. but so me tekad one day me pun nak study oversea..phd mcm Mz, maybe.. InsyaAllah..

Em's Family said...

howlah i wish u can explain to my hubby. he refused to pursue study overseas walaupun peluang di depan mate..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails