Saturday, 11 August 2012

My colleague jadi mangsa jenayah @carpark UIAM

..masa iftar my faculty semlm, me dpt berita--and in fact sempat sembang2 dgn my colleague yg mana pada pagi semlm (dlm pukul 9.35 pg), cermin keretanya kena pecah...and it happened kat dlm kawasan parking my faculty!! siyes dh tak selamat dlm UIA ni:(...the culprit tertarik nak curi knapsack--ie beg sekolah anak dia yg dia letak kat atas seat kereta...so about half an hour lps dia park keta dia (9.30pg), bila dia turun tgk2 dh abis pecah cermin and beg sekolah anak dia is gone!! pdhal kat beg tu ada nama, ada lukis kartun2 etc--anaknya baru djh 3--abis ilang bukul latihan, buka teks sek utk 10 subjects tu!!

and si pencuri sempat geledah boot keta, pdhal tak de apa pun except some recycle stuff yg dia nak antar ke tempat recycle, abis bersepah lah kena geledah keta tu...my fren ni pakai keta honda civic kalau tak silap me...of course mana boleh nak curi cd player/radio keta sbb built in kan, mcm my honda city gak..

then my colleague call pak guard uia utk report--line bz,..then rupa2nya ada satu lagi kes yg sama ie keta kena pecah cermin, tapi keta student lah....so dua kes yg sama pd pagi yg sama....scary kan...i selalu have the impression kat dlm my univ area ni kwsn selamat compared to kwsn kat luar...rupa2nya not so safe now..:(

happy weekend uolls!!

8 comments:

Chekgu Azrine said...

huhu..scary ek MZ..dh xselamat dah kt mana2 pun..bad..

Haslina Harun said...

alahai kesiannya..skrg ni semua tempat cam tak selamat

Nur-nba said...

Tumpang simpati dengan rakan Kak Suzie.. Kes yang sama terjadi pada kakak Nur baru2 ni. Beg sek yang diambil oleh pencuri tu.. takde duit atau laptop pun.. Masalahnya yg hilang penyata akaun persatuan ibu bapa dan guru. Memang kena lebih berhati2, tambah2 raya dah nak dekat.

transformed housewife said...

ermm dlm uni pun ado pencuri. mmg kena hati2 kat mana2 pun.

Ezna said...

x slamat suzz di mana :) even sebelah umah i pak guard pun i rasa x selamat :(

~L.o.L.i.P.o.P~ said...

jangan letak beg atau ape2 yg bharga scra tdedah..even kete kunci atau nk tggal skjp je, jgn letak brg2 cmtu open cmtu je...pncurik diorg xkesah walaupun cuma ade 10hinggit je dlm tu tp yg dia nmpak tu beg..mst ade brg bharga dlm tu..

dlu, kete merc ayah pnh kene pecah kat umah sndiri sbb ayah letak beg dlm kete ats seat cmtu je..dlm beg tu ade quran yg ayh bwk g ngaji..esknye, pncurik tu htr smula quran tu..dia letak ats pgr..huhu..

Gieyana said...

scarynya..mmg desperate nk $ kot...dlm U pon mencuri..:-)

Em's Family said...

even though beg sekolah, tapi always pencuri ni has impression mesti ade something dalam tu.. crazy, dalam U pun dah no longer selamat

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails