Tuesday, 7 August 2012

Re : biskut raya

..
ni bukan entry resepi biskut raya--wpun MZ ada oven kat umah tapi tak denya terbukak hati nak buat biskut raya sendiri :p

anyway, faktanya: biskut raya sedap dimkn sebelum hari raya a.k.a di bulan ramadhan..sbbnya time hari raya, rasa sgt muak tgk bsikut raya sbb kat mana2 umah pun memang ada sgt bykkk biskut raya

so mr hubby teringin nak mkn tart nenas gulung...semlm masa shopping groceries kat AEON AU2, mr hubby telah membeli sebekas tart nenas gulung harga RM15 (rasanya ada 50 bijik kot)..and ada label home made..tu berani beli tu..and nasib baik rasanya sedap..so semlm dh bukak and mkn--me mkn gak beberapa bijik..and bangun sahur td, me tgk tinggal lagi 1/3 ajer biskutnya..:p


note : thn ni malas nak beli biskut raya--sbb biasanya terlebey2 biskut raya kat umah my mom kat kg tu :p my SIL tukang sponsor biskut raya setiap thn :)
uolls suka mkn biskut apa yer? me suka cornflakes madu + biskut arab+ mama caries :) biskut2 lain me tak mkn :p memang cerewet bab2 biskut ni :p
 

6 comments:

Nana said...

saya klw bli sure choc cip
plg suke tat nenas
dulu2 suke sarang semut
tp sjak buat jual mmg xmakan dah sarang semut jemu hahaa

Anum Shukri said...

Betuk tu..biskut raya memang sedap dimakan time bulan puasa bukan bulan raya..hihihi..

Chekgu Azrine said...

tak beli langsng biskut raya kot..huhu..seba trahun lepas dh membazir beli banyak tp tak habis

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

agreed, nak menikmati kuih raya, silalah makan sekrang...dah balik kelate raya ni...makanan2 berat jer dipandang..kuih2 ni tak laku..hehe

Ezna said...

kuih dahlia kakak my friend!!!

Zie said...

biskut ni wajib

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails