Tuesday, 7 August 2012

Ada sesuatu di Jalan TAR a.k.a Jalan Tunku Abdul Rahman

..
time bujang2 memang we wajib shopping kat Jalan TAR esp shopping utk raya-memang tak sah kalau tak shopping kat situ...
tapi...sejak balik dari UK.. dh agak lama me tak pegi Jalan TAR or pegi Sogo.. sbb leceh bab2 parking and tak suka tempat2 yg crowded (ecececeh)


pic credit HERE

Jalan TAR byk nostalgia manis dlm hidup me-di situlah me mula2 dpt pengalaman keje--my 1st job ie masa me keje dgn UOB (legal dept)..UOB HQ kata Jalan Raja Laut ie opposite Jalan TAR ajer..so thn 2001-early 2004 memang me dgn UOB..so ari2 pegi Jalan TAR--and hampir ari2 pegi Sogo (lunch and cuci2 mata/rabak poketku)

shopping raya thn ni--semua dh setel pun kecuali mr hubby lom beli songkok--sbb dia kena beli sendiri, me tak leh tlg belikan sbb tak sure saiz...bj raya mr hubby, bj raya anak2 (melayu+kasual), bj raya me, semua dh setel Alhamdulillah..tema th ni merah dan juga warna-warni utk bj2 lain(kasual)--merah tu bj melayu mr hubby, anak2, and my bj kurung moden..oh yer..kasut baru/raya me & my kids me lom beli--may be lps dpt bonus me akan beli Insya Allah

note : mesti ramai yg dah/sukaaaa shopping kat jln TAR kan..
 

6 comments:

Eliss Mie said...

hubby me pulak avoid ke jalan tar. makanya baju raya semua made in shah alam :)

transformed housewife said...

mmg dulu2 suka.last pergi pun masa nak beli kain2 buat baju pengantin. dah nak masuk 9 thn la. lamanya tak pergi dah. hehe

kakchik@ella said...

KC suka jln TAR. Bulan puasa harus ke situ tapi asben tak suka. dia kalau sesak-sesak ni dia pening. hehehe.

Ezna said...

masa kerja kat LKIM bangunan kat Jalan Raja Laut sebelah DBKL memang shopping kat Jalan TAR ni...jalan kaki ajer....

I kerja LKIM 2003-2005 :-) ehhh tah tah kita pernah terserempak kat Jalan Tar.

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

aduss...last 2 week gi situ kan...mula2 tengahri sampai nak jalan2, ayah damia cakap pergi malam lah sebab panas sangat....dah tu malam pulak pergi...perghhhh jammed giler2...siap patah balik walaupun tak sampai suku lagi jalan....dah lah kena dukung ayyunie dan aleesya, sabo jer lah!!!!! serik nak gi jalan TAR...

reyna ibrahim said...

zaman bujang..itulah tepat wajib,.dah beranak pinak..fikir dua kali kalau nak ke sana...heheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails