Thursday, 15 July 2010

Apple oh apple...mission accomplished!

ni kesinambungan entry me psl pokok epal kat tepi my skool tu..
ada blogger frens yg suggest me agar try petik and try rasa apple tu..
so me dgn beraninya menyahut cabaran ngeh ngeh ngeh

semlm me dh cuba petik sebijik epal..
masalahnya, pokok epal ni tinggi banget!! buah2 semua kat dahan2 yg tinggi...mana me nak cekau galah plak..

tp ada ler sebijik dua epal kat dahan rendah..buah cinonet jer saiznya...still an apple lah..cian lah epal tu jd mangsa me...

yess..terbukti memang rasa epal, ie rasa epal hijau..tp ada kelat2 sikit sbb epal ni muda lagi ni..


yg dah nak masak semua kat dahan2 tinggi...selamat ler dari jd mangsa me..


students kat sini tak heran pun dgn pkok epal ni..
lgpun kat supermarket byk jual epal harga pun kategory murah2 +besar2 (1 pound boleh dpt 6-8 biji epal biasanya)
yg kat skool me ni saiz kecik..sbb may be more for deco purpose --ni tekaan me ajerlah..or maybe pokonya tumbuh sendiri ke apa, sbb ada org / burung/ serangga buang bijik benih kat situ (cite dongeng  ke apa ni :p)

sekian citer epal utk ari ni
me Insya Allah akan gi picking2 epal kat ldg bln sept nanti ie musim epal msk...me dh excited pun ;) :p

12 comments:

CaDLyNN said...

bestnyeeee...nak apple jugak..
~'an apple a day keep the doctor away'~

Rizziela said...

bestnya..kalau dapat keliling ada pokok epal lagi best

isabelle said...

cool!
kalo balik tanam kat mesia, tumbuh x agak2?

eima said...

best....
nk ....

maslinamansor said...

kecik comelnya epal tue... :)

[-suziey-] said...

waaaa bestnye..nk mkn epal petik je...bole ek klu nk petik sesuka ati?

[-suziey-] said...

waaaa bestnye..nk mkn epal petik je...bole ek klu nk petik sesuka ati?

ummi sofiyyah said...

ayooo..sungguh jeles...
cnfirm ke pokok tu x der tuan? risau pulak termakan yg org punyer..

ch@ said...

isk comelllnya epal, btl ke buah epal tuuu?

Adam's Journey said...

Waaa..petik buah tak mintak tuan tanah ker? ekekekeke.. best giler cenggitu.

mama zharfan said...

@CaDLyNN : :) apple godd for health :)

@Rizziela : heheh tu mcm ldg epal la plak :)

@belle : eh, ada jer kan kat msia..kat sabah kalau tak silap...me pernah baca dlm magz/tgk kat tv ke apa..blur2

@eima : jom :)

@maslina : kecik jer ni..sbb epal muda hehhe me jer gatal tgn gi petik

@suziey : ala, suziey, ni kan pkok epal dlm uni, tak de org nak kesah pun...nanti gugur je buah2 ni ke tanah jd baja tanah

@ummi sofiya : jeles ke...ala, mcm petik jambu/rambutan kat msia jer..pkok epal ni dlm univ, so tuan dia univ la ;)

@cha@ : eh, me dh try mkn, memang confirm ras epal! :p

@Adam's Journey : tuan tanah nya univ lah...so sbb i studnt uni ni, kira salah seorg dari tuan tanah ker :p (me byr fees kan study kat cni :p)

AngahSayang2314 said...

kak nampak macam cedap jer nak sikit

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails