Tuesday, 13 July 2010

Do u love Mothercare? I do...and here are 10 good reasons why I love Mothercare..

the above title should read : why I love Mothercare UK..so this entry is not applicable to Mothercare kat Msia yer..:p :p poyo jer tajuk entry me ni ;)

alkisahnya semlm hubby ajak gi jln2 cuci2 mata kat Mothercare...tak de niat nak beli or cari apa2 pun ...and tak tau pun ada sale ke tak..just nak jln2 window shopping...

sekali..huh...amik kau...huh...nilah hasil yangkapan semlm...

seriously, I love to shop at Mothercare ni...

and here are 10 good reasons...why 10? sajer je, sounds nice jer letak no. 10 tu...

1) Mothercare outlet yg selalu i pegi ni dekat jer dgn my house ie 10 min drive, kdg2 i jln kaki ajer ie 40 min walking..sbb cuaca nyaman so orait jer jln kaki pun..sanggup tu jln kaki semata2 nak gi mothercare heheeh

2) Mothercare kat UK ni selalu jugak buat sale...so semlm tu...ada sale la!!! SUMMER SALE!!! that explains naper i dpt hasil tangkapan mcm dlm pic kat atas tu..

3) Mothercare ni (outlet Castle Marina) sgt besar+luas...see the pic..


4) Byk sgt choices bj for both gegirl and boboy...tp i rasa gegirl punya collection lg banyak...nasib la i tak de gegilrl, kalau tak memang rabak lah poket papa tukang byr :p

5) ni reason yg paling best ie HARGA bj mothercare kat sini is a LOTTTTT cheaper compared to mothercare msia ie even lps convert to RM pun!!! no joke!!-i ada jugak beli bj kat mothercare msia sekali sekala time sale--average harga RM50 above..
tp kat Mothercare kat sini..sbb ada sale, price starts from GBP 1.25!!!murah banget tu..

6) me join jugak bb club under mothercare kat sini, so dpt lah mcm2 discount voucher

7) apa lg nak tulis yer...dh abis reason...so just nak citer, semlm tu me beli sepsg bj batman utk zharfan, singlet (set 3 pcs )utk ariff harga GBP 2.50 ajer!, polo shirt utk ariff and bj raya utk  my nephews kat msia!!! untung kan my nephew + my soon to be born nephew ni..

8) Mothercare kat sini ada jual mcm2 other than bj ie ada section utk maternity, toys, stroller, photography, souvenir, ELC...bwk duit sekarung pun tak cukup..me berkenan dgn satu dress maternity tu(boleh pakai mcm dress biasa)...tp setakat berkenan ajerlah..sbb mahal woo..40 pound normal price tak de sale pun

9) hasil tangkapan semlm berjumlah 24 pound utk bj and 3 pound utk a pack of pampers (jenis pull-up)kalau nak convert to RM just darab dgn 5 (ie RM5=1 pound) so bagi me sgt berbaloi2 la sbb quality bj mothercare ni sgt best..fabric lembut, selesa and cantik!!

10) and rasa mcm bestnya shopping ni...rasa mcm nak pegi lagi...tp kena jimat2 lah jugak..so cukuplah shopping trip semlm tu :)



ni pic hiasan - ariff naik ride on kat dlm mothercare tu..

mothercare fan,

12 comments:

Nama aku Ijan said...

Yeahh! 1 4 sure I luv 10. hahaha.

Nama aku Ijan said...

+ another 1...suka tgk baju little monster tu...soooo...cute!

Unknown said...

Arggh...!!!!! Saya sangat gilekan MOTHERCARE!!!! semalam baru jek shopping kt mothercare, haha! :)tp tak puas sbb kt alamanda putrajaya tak byk choise.. yg 3pcs sleeveless hjg tu dh amik dh smlm tp papazakwan tak berkenan..huhu!

kak suzie, nak kirim, bleh?kat sana sure lagi best2..!

Hani Jamal said...

Suzie, biler balik Mesia? nak kirim boleh? ngeh3x... ;P

mamaarifakeemaisy said...

waah memang berbaloi, bleh soping banyak2, jual kt M'sia..hehe..

AishaAminudin said...

yelah suziey..kalau murah boleh lak tolng2 kat kawan2 sini..harga mothercare kat sini boleh tahan gak.. he..he

eija_sweetmama said...

wah bestnye kat sane mothercare murah...kat sini mmg expensive la..sy pun mmg suka brand mothercare...botol susu my son pun smpai skrg dok pakai brand mothercare.

AyuArjuna BiGoshh said...

yeba yeba bestnya terapi...nak la shopping jugak...huhu

Zaitun said...

Memang betul kadang2 beli barang kat Uk lebih murah berbanding M'sia,kak Zai pun pernah shopping kat sana.

BUNGA said...

hehe.... sakan bershopping.. rs mcm nk shopping je lg selagi tgh sale ni.. tp mn nk korek duitnya nih.. heheee

mama_umar_maryam said...

ye..saye pon..mothercare fan..slalu berangann je alangkah bestnye klu dpt g mothcare yg kt obersea..mmg jauh lebih murah =(

aimi said...

memang berbaloi2...tp jadi mummy pada nephew mama zharfan lagi berbaloi2 ;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails