Saturday, 10 July 2010

Why my blog traffic is down on weekend?

I guess sbb most bloggers spend their days with family...so tak buat blogwalking may be...sbb pegi jln2, cuti2, shopping, visit2 family etc

and I guess may be some bloggers are dependant on internet kat office/workplace, so on weekend tak leh access internet kat umah...

betul ke my guess ni

note : me sibuk2 ckp psl blog traffic...actually my lil blog ni average blog traffic 100 -250 ajer everyday...250 per day tu jrg2 ler...biasanya dlm 150 ajer :p

20 comments:

BUNGA said...

saya jarang blogwalking hujung minggu sebab suami saya ada kat rumah waktu tu, so tak der masa nak jalan2 blog org..hehee..
lg pun hujung minggu memang kitorg jarang ada kat rumah..

Liza said...

that is ok...i struggle to even reaching 50 per day but i always have to remind myself, main reason i blog..cause i love writing....

Liyana Shuib said...

em memang weekend tak ramai blogwalking..selalu separuh atau 1/3 je trafficnya..hehe

Unknown said...

selalunyer orang usha usha mase kat office kan :)

Oyis said...

i still do at weekends, tp nak hapdet je malas, coz that takes more time hehe :)

Farra Dhelina said...

yep, mmg weekends ramai org hbs kan masa dgn fmly kan..wkdys mybe, bloggers keje, so smbil2 buat keje tu, smbil on blog! hehe

anywy, nice header baru akk ;)

Umialya said...

akak sokong pndpt rakan2.
Erm.. Header kt atas tu cantik le..

Unknown said...

wahh.. byk juga traffik u.. i nak reach 150 a day pun tak penah... :p

kalo weekedn takde prog baru i belasah habisan BW.. tp kalo dah kuor jln2.. balik memang dah letih.. kdg2 lewat mlm baru buka...

mamaarifakeemaisy said...

hai..jln2 sini..^_^

kite pun jrg2 BW weekend ni, tp ari ni BW sebab en suami tido, mlm kang dia kije..so takde la aktiviti jenjalan today..huhu..so layan la blog jap^_^

~aSHa~ said...

byk tu trafik..caya la...

blog sy kurang2 je org dtg..ehehehe

salam perkenalan..

*∽ IZAN ∽* said...

setuju!! weekend memang selalunya hit paling rendah.. sebab ramai pergi outing and habiskan masa ngan family..

Dapat average 100 sehari tu dah kira mantapp sangat tuh... dapat cecah 250 apatah lagi!

Hamizah said...

weekend utk family..jrg jenguk blog org..

mekchu said...

yep.. w/end je traffic down.. ok la tu 100-250 per day... mekchu ni nak menten 100 pun payah :(

Lady of Leisure said...

agree.. kalau weekend ni biasanya orang akan keluar jalan2 dengan family.. i masuk jugak weekend tapi malam2 skit baru masuk jenjalan dari blog ke blog..
:)

Zakiyah Zainon said...

tq sudi singgah ke blog saya yang serba kekurangan...
saya punjarang blogwalking on weekends, time keja je hehehe...
kat rumah anak kacau :P

Sharinginfoz said...

weekend sebab spend masa ngan family dan ada juga yang guna pc kat office

Mama Zharfan said...

tq for all the responses & comments guys...me really appreciate that!! :)

Nia said...

Salam Suzie,


Weekend memang merundum pun,..takpe lah. Tapi saya sama jer, sebab selalu blog walking tengah2 malam, siang takde..

Saya tag Suzie untuk join contest ni ya

Dini's 4th GA

yantisa said...

salam suzie ,
150 tu kira banyak ler . Kak yan selalu dalam belasan je ...paling banyak pun 50 je .

Love the new header . 1st time masuk slow sikit ... masuk 2nd time dah ok .

Wan Anie said...

ramai nyer visitor blog ne...

saya nyer ciput jer...

header tu cantik, nak loading ok lah takde lah lambat sgat...

Blog Tinta Comellote

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails