Friday, 30 July 2010

Manchester here we come!

why Manchester?
alkisahnya, now school holidays kat UK, so my zharfan tgh cuti ler, dok umah ajer...so hubby pun amik le annual leave seminggu - plan asal nak pegi cuti2 Paris, tp last2 minute, cancel la plak, sbb travel agent tu sakit ie masuk wad...frust wooo...sbb ingat nak celebrate wedding anniversary kat Paris..

so tukar plan..nak gi mana yer?
tak nak pegi jauh2 sgt nanti my kids penat in journey...last2 pilih Manchester, sbb naik train cuma 2 hours from Notts -Manchester

ada 2 main reason lah pegi cuti2 Manchester ni..

No 1 reason : jgn gelak yer..kami pegi Manchester sbb nak gi mkn2 ie nak gi mkn Nandos halal - kat Notts tak de Nandos halal, ..selain mkn kat Nandos and kami sempat jugak dinner kat one Msian restaurant yg agak exclusive...nanti me story mori..

No.2 reason : alang2 dh sampai Manchester, of course nak gi stadium lah Old Trafford tu, sbb tu kan trademark Manchester..and we did visit there!! siap masuk museum and ikut stadium tour tu!!!

reason sampingan - shopping -mopping ---tp at the end, tak de beli apa sgt pun, sbb kedai2 kat manchester tu sama jer dgn Notts..

jom baca citer cuti2 Manchester ni..


tgk tunggu train @train station Nottingham



ni pics dlm train...tambang train 54 pound return tix for me & family

 Zharfan memang akan bwk his activity book setiap kali naik train - Ariff tukang kacau :p

boring gak sbb 2 jam kan..nasib baik Ariff tido, so tak delah nak buat perangai ke apa ker..



mama & papa posing - Zharfan tukang snap pic

sampai kat Manchester lunch time...so we all dgn rasa penuh semangat +lapar cari nandos tu la...me memang plan awal2 ie me book hotel yg dekat dgn train station + kebetulan plak nandos tu pun dekat dgn hotel+train station

tp sbb we all kan strangers, 1st time jejak kaki kat situ...jenuh jugak bertanya org (3 org lah in total kami tanya)...padahal peta google map ada kat tgn...
last2 jumpa lah Nandos nyer..berpeluh jugak ketiak menapak sbb bwk 2 strollers, me tolah ariff in stroller, hubby tolak zharfan in stroller


and...terkejut badak gak....mak aih...ramai giller org tgh mkn kat Nandos ni...crowded beb..may be sbb lunch hour

nasib baik tak lama sgt menunggu ...kat Nandos ni self-service ie order +bayar kat counter, then staff nandos antar food to our table..

lighting kat dlm nandos teramat super malap..lampu kuning tu...ala2 romantik gitulah...aisey..
ni me snap pic time semua org sgt lapar tgh tunggu makanan diantar ke meja :p

tp puas ati dpt mkn apa yg dihajati--jgn tak tau, me & hubby both suka sgt dgn nandos ni, kat Msia we memang mkn nandos at least once every month :p

pic sblm mkn - ni set meal ie one whole chicken (medim peri2), 2 bottomless soft drink, one large spicy rice and me add on 2 regular spicy rice + one regular coleslow

and slps mkn..tak baik membazir - so licinlah ayam tu --selama dlm perut kami :p

lps siap mkn, we walked to the hotel --PALACE HOTEL.
me booked online..me google jer, gamble lah jugak sbb tak tau best ke tak, Alhamdulillah bilik sgt best!!
posing dpn hotel- ni terus posing masa mula2 sampai ie sblm jln kaki ke nandos..pic agak gelap sbb cuaca mendung

sgt lah besar bilik hotelnya!!! antara bilik hotel yg paling besar pernah me stay lah so far..(sbb kat Msia me & hubby memang suka jln2 tido2 hotel ni , so easily can make comparison bilik2 hotel yg pernah me stay :p)

ni pics bilik hotel and pic posing2 lah..




lps solat jama', kuar hotel, naik bas tambang 5 pound ajer for 4 of us return tix (at first nak naik taxi, tpp reception kat hotel kata kalau naik taxi kos 10 or 11 pound one way, so tak jd naik taxi lor), terus ke Old Trafford!!! memang excited habis lah...


next entry yer...kalau panjang sgt entry ni boring plak :p

19 comments:

maslinamansor said...

tak boring langsung baca...
Besarnya bilik hotel. Kalah yang m'sia nyer... Saya pun suka Nandos. Ambil yg extra hot nyer

Sheherazade said...

nice la Manchester..thanks pegi kan Old Traford utk i..me jeles ok hihi

bgs what,bersusah payah cari makanan halal :)

Lovely Family

T@sh Sch@ said...

bestnyer jalan2 cari makan ... so enjoyed ... suker nengok ariff nyer pic sensorang tu ... nak copy simpan comp la (mintak kebenaran ...nie)

Azmiezas said...

besarnya bilik dia..best nampak sangat comfy..

psst:..boleh review sikit regenya for 1 malam?..thanks..

ch@ said...

seronoknyaaa... terasa kita pula dah sampai sana. haha.
akak niii, maintain comel laaa. Ariff tu cute sungguh.

mrs.ecam said...

heeeee cpt2 nk tngk gambo seterusnyer...heeeeeee

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

wahhh syoknye kak:)hehe

eija_sweetmama said...

x pernah boring pun baca ..excited jerk nak baca n tau..hehe.
suka tgk lil' arif yg cute..:D

mama_umar_maryam said...

wahhh puas atinye bilik cenggitu! citer lagi tau

Ely Hasrul said...

masuk ol trafford?? huwaa besh besh jeles okkk.. tarik napas.. nnti la bila ade rezeki nk pg sana kena mintak tips hehe

Nana said...

beznye dpt tgk suziey jalan2...xdpt nk pegi kan..tgk sini pon jadi la hehe
luas gila ek blk dia

AngahSayang2314 said...

wah bestnyer happy family gituuu

cikpia said...

nak keychain!!!!!!!!!

AyuArjuna BiGoshh said...

kan best klu dapat jumpa pemain MU...klu i dah cam mimpi dalam mimpi jer :)

BUNGA said...

ingtkan mama zharfan pegi naik kereta.

terasa mcm nak pergi lagi bila tgok mama zharfan berposing sakan kat manchester tu.hehhe

Unknown said...

sooo nice, jalan and makan sakan.. then u could join my giveaway, got nandos also but kalau menang kasik adik u makan je lah :D

Nadiah Sidek said...

bestnya jln2. rs nak jln lg lak :p

Oyis said...

last kita pegi manchester 12 belas tahun dulu kot. ada jgk rasa2 nak jejak kaki ke machester lg, tp belom ada rezeki, so jamu mata tgk pics K Suzie je la hehehe.

sedapnya nmpk nandos tu. nanti harus la carik jgk kedai tu kalo dah pegi machester nnt :)

Unknown said...

gaji dekat sane berapa??

hehe..

kalau kutip sampah tu agak2 berapa?lepas tak nak beli kereta dekat sana??


IKLAN FREE & Follow Blog Labi-Labi NineMustafa
& JariPlastik

Pendedahan Exclusive : Penyanyi Islam Membidas Mufti
Tutorial : How To Pay Using Maybank2U

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails