Monday, 19 July 2010

Sale @Msia vs Sale @UK - any difference??

Sana sini situ sale...summer sale is everywhere now..
and semlm, Next buat sale besar-besaran (Next tu departmental store, kalau kat Msia ala2 jusco or parkson lah kot)..tp Next is pretty famous for its apparel brand.

Next buat sale....starting from 5am - in store!!! sbb now musim summer, Subuh pukul 3 pagi, so pukul 5 pagi kat sini dh cerah banget mcm pukul 8 pg kat Msia...sale on line starts from 8 am, tp preview starts the day before.

Tp i tak pegi pun Next sale , sbb outlet dia kat city centre...and hubby plak keje shift pagi...so saper nak antar pegi city kan...dgr citer my frens yg pegi ajerlah...excited jugak dgr citer diaorg...berebut2 pilih bj dgn org pakistan :P kat UK ni ramai betul pakistan...ramai yg dh jd warganegara britain pun...hidup mewah ajer..keta pun beasr...anyway, kat Next time sale ni....bj sale 50%. so best lah shopping-mopping ni :)

last2, me nak lps gian, me beli jugaklah few items online  :) nanti bila dh dpt, me update ...apa yer agaknya me beli kat Next online tu...tunggu..

tu citer Saturday, ...and ari ni plak ie Sunday....sbb hubby keje shift mlm, so sempat ler jln2 siangnya....pg2 pegi carboot sale kat Colwick...dlm setengah j jugaklah by car from our home...tp tak de beli apa pun sbb cuaca windy, cold cloudy, tak byk seller pun...hubby just beli one toy for zharfan

then we headed to city - Victoria shopping centre...

mak aih....sale merata2...90% kedai buat sale...

ni pic ariff kat dlm Sports Direct
me apa lg, masuk kedai kuar kedai ler...tp me masuk kedai yg me suka ajer...sempat la beli bj hubby+boys kat Primark, beli t-shirt kat Sports Direct, beli bj kat Pumpkin Patch...

then masuk gak La Senza, Crabtree Evelyn, Miss Selfridge, Clarks, Zara, cuci2 mata ajer...sbb sale tak byk sgt discountnya ..kat Clarks tu ada berkenan satu kasut tp sbb new arrival - harga 45 pound...kalau convert maunya RM200 lebih tu...may be kalau ada budget, nak  beli bila dh dekat2 nak balik msia nanti - mana tau kot2 nanti2 offer plak kan :p


hubby plak sibuk dok survey iphone 4 dan ipad ke apa...so kuar kedai masuk kedai phone lah jugak...hubby kata nak beli blackberry for me...me kata sblm balik msia lah, kalau ada budget :p

balik umah lenguh kaki sbb jln byk sgt :p
me plan nak beli bj baby kat pumpkin patch, tp newborn set abis la plak, ie nak bagi hadiah utk my lil nephew yg akan lahir end of aug ni...so me rasa nak kena beli kat mothercare online lah :)

ni pic Zharfan dlm Sports Direct

sekian citer sale utk ari ni..

10 comments:

Oyis said...

kalo summer sale mmg pg dah cerah. tp kalo masa year end sale, gulap gulita pkl 5 tu, tp still ramai tabahkan hati pegi hehe. saya sendiri x pernah la beratur from 5, tp dkt2 pkl 11 pg tu ada le hehe

fikaryna said...

wah, zharfan n ariff hepi dalam kedai..borong mainan ker?huhu.

EiJa ZaQuaN said...

wah syoknye shopping moping kat sane...skrg kat m'sia pun mmg musim sales gak sbb sales utk raye...huhu...

maslinamansor said...

Sale kat sana lebih murah berbanding kat malaysia kan...?

AyuArjuna BiGoshh said...

suzz- malaysiapun skrg musim sale gak...tapi betul2 kena pandai cari n kena pandai control budget hehe

shaza said...

teringat masa shopping kat dubai dulu waktu sale.. mmg berbeza dgn sale kat malaysia.. sale sampai 70% utk baju2 yang stok 3 bulan lepas.. bukan stok baju yang dah 3-4 tahun..

Adyshariz said...

kat m`sia ni kalau nk shopping kene pandai cari tmpt..coz kekadang tu..harga 70 - 80% sale tapi lebey kurang harga asal,strategi pmasaran.. slalu shopping kat sogo or JJ jer..tmpt lain kene pikiq dulu..

[-suziey-] said...

waaa sana pn ade grand sale ni..hehe..awal giler ek..dh buka..subuh pn awalnya..hiks..cam best je shopping kt sna:D

mekchu said...

sana sini sale.. mmg gile..

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

bestnyer shopping sana... masa mie g UK thn 2008 mmg tgh sale.. emmm membeli macam kan nak bawak kontena balik.. tapi kalau la bawak kontena mmg akan penuh kot.. kah kah kah... hihhi tuh pun tumpang kontena adik.. beli pyrex.. hihihhi kat sini mahai... kat sana dapat 2-3 pound je... huhuhuh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails