Monday, 19 July 2010

Kat UK pun ada durian wooo!!

me bukan peminat durian yer...bolehlah mkn setakat seulas dua, tu pun kalau nampak sedap ie isi kaler gold, pejal, kalau lembik me tak makan ler..
my other half ie En Hubby ni peminat tegar durian...
masa kat Msia, sbb me tak suka/tak tahan dgn bau durian, En Hubby sanggup beli durian terus mkn on the spot ie kat tmpt org jual durian tu...:P :P

so kat UK ni...mana nak cari durian segar mcm kat Msia kan...mana ada pokok durian plak woooii
tp hubby terjumpa frozen durian dijual kat Kedai runcit cina (nama kedai tu Manli)..
masa 1st time beli, hubby beli 2 bekas tu..

td beli lg, tp satu bekas ajerlah..oh yer...durian ni dtg jauh tau ie Siam mali ;)

me msk pengat durian lah ..bila dah defreeze, rasa durian ni sama jer sebijik mcm durian kat Msia tu :P so kira lps gianlah kalau mengidam durian ke apa :) sbb nak tunggu mkn durian kat Msia mcm lambat lg kan..

u all minat durian ker?
my late dad suka sgt durian, kat kg memang kami memang ada kebun durian yg my dad +mom tanam sendiri, me ingat lg me ikut mom+dad pegi kebun masa me sek rendah...tlg siram anak2 pkok durian...sedih plak kalau teringat citer yg melibatkan my dad :( :(

sekian citer durian utk ari ni

16 comments:

akmafaizal said...

baru je makan durian kat hulu langat pas mandi manda kat air terjun sg gabai. betul2 dpn IKBN ada org jual durian..layan..siap makan manggis lagi..sedap hingga menjilat jari...ekeke :P

Peri PiA said...

Al-Fatihah,jgn sedih2 ye


me baru lps mkn durian kat kg hubby,me minat juge durian ni

me kureng mkn pulut,tp mkn dgn durian licin hihi

MRS. K said...

suka durian jer.. tak suka bubur/pengat durian.. huhuh

maslinamansor said...

jagngan sedih2... k

Farra Dhelina said...

wee sama lah mcm sy, tak minat sgt durian..huhu..

Wan Anie said...

sangat suka durian

walaupun banyak dijual tapi dah lama tak beli :D

[-suziey-] said...

ooooo ade frozen duyan yek.hehe skang ni mcm2 bole buat..kt suka sgt duyan..br lps belasah duyan weekend hr tu..weekend ni nk balik kg belasah lg..hiks:p

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

hohhho jgn kata uk je dapat frozen durian nie,.. mie pun kalau dah banyak sgt durian tak abis.. akan letak dalam peti ais bagi beku.. bila nak makan bio je defroze n makan le pas tuh.. hilang kempunan... hihihih

iBu-Afif said...

masa kecik dulu tak makan durian..sampai sanggup berkurung dalam bilik dari join org makan durian..tak leh dekat langsung, baunya pun dah nk 'uewk'..tapi ntah tahun bila ntah start makan..boleh laa...tapi x fanatik la..suami mmg peminat setia..pantang nampak asyik mengeluh je nama "duriannn...."...balik2, tiap2 kali pun ayatnya sama je, asyik sebut "macam teringin la tak makan durian"..padahal baru 2-3 hari lepas makan durian...

mekchu said...

kalo dah ada dpn mata, x makan sgt.. bila bukan musim, kemaruk mencari..

Jejari Halus said...

wow jauh nye doroiyan itu mari..
btul tu kalo dh gian tu ape pun sggp p cari..

Nadiah Sidek said...

baru je buat entry psl durian! hehe. sama la..frozen gak sini tapi dijual sebijik2..bkn dlm bekas cmtu. taste kita berbeza la..sy suka yg isi yg lembik2 tu..sedap! ^^

mama zharfan said...

@akmal : bestnya dpt mkn manggis...me memang suka sgt manggis!!!

@Pia : time heals...tp still bersedih..manusia biasa kan..
minat durian yer...a durian lover lah ni ;)

@Mrs K : another durian lover discovered hehehhe

@maslina : thanks dear for being so thoughtful..really appreciate that :)

@Farra : kita serupa!!

@Wan Anie : boleh join kelab peminat durian hihihi

@suziey : another member kelab peminat durian tegar :P :P

@mimie : cerative dan innovative tu...jgn bau durian tu kuar menyerap kat fridge dh ler :)

@Ibu-Afiif : thanks for sharing...lebih kurang kes i ni ie hubby 'hantu' durian :p

@mekchu : yup yup adatlah tu :) kalau dh ada, tak kisah pun, bila tak de, teringin plak ;)

@Jejari : tu la, brg2 kat UK ni byk yg jauh2 marinya :)

@Nadiah : heheh nanti me baca ur entry plak :) wah..ada jugak org yg suka isi durian lebik rupanya :) :)

isabelle said...

dulu kat aussie pun ada durian frozen jer. mahal lak tu. hampeh tul... i guess mesti xberapa sedap kalo dah frozen

isabelle said...

dulu kat aussie pun ada durian frozen jer. mahal lak tu. hampeh tul... i guess mesti xberapa sedap kalo dah frozen

♥♫♥EiRa♥♫♥ said...

huhu..ckp sal durian..dulumasa kecik2 eira suka jgak makan durian tp bla dah besar ni jadi x makan dah..bkn stakat x makan bau pun x boleh trus sakit kpala...hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails