Thursday, 22 July 2010

PERADUAN "AKU TERIMA NIKAHNYA"

me joining the above contest, due 31st july...

to join click HERE!

here is my pic entry..


corat-coret about the above pic & masa majlis aqad nikah me...

pic ni diambil masa membatalkan air sembahyang ie upacara menyarungkan cincin - cincinnya me pilih sendiri ie me beli masa kuar shopping2 kawin dgn hubby ;)

dlm pic ni...dgn ketara dan jelasnya nampak me tersenyum dgn girangnya sbb dh sah bergelar seorg isteri...Mr Hubby plak senyum control, nampak cool ajer :p tak tau ler dia debar2 ke tak :p lupa nak tanya..pstt..me rasa happy sbb me dh betul2 lama benar dh bersedia utk jd isteri...jgn tak tau plak, me ni category kawin lewat ie masa umur me 28 thn tau!! huh..dh jodoh lambat or sbb me memilih ke apa tak dapek nak nolon

masa seblm dan sejurus slps majlis akad nikah tu, me mcm tak de apa2 perasaan...ie tak delah mcm kebanyakan org yg sampai nangis terharu ke sedih ke apa...me cuma rasa happy ajer...sbb dlm hati me mengatakan..tak sangka, nilah rupa2nya jodoh me...dh penat mencari cinta..cari ker ?...me akhirnya kawin dgn Mr Hubby, yg me kenal cuma selama 5 bln :)

akad nikah pukul 10.15 mlm...memang event ni dirancang utk dilaksankan pd waktu mlm, tp me & family ingatkan right after Isya', tup-tup pada mlm yg sama and di masjid yg sama (masjid kat sebelah kg me)...ada dua lagi psgan tgh tunggu turn sblm me-manalah kitaorg tau kan...huh...berjanggut me tunggu turn me...and the imam pulak mak aih baca khutbah panjang berjela2...so me nak tak nak terpaksalah mendengar khutbah utk 2 psgn sblm me tu..aiseyy....and...bila sampai turn me &hubby, dh tak panjang sgt khutbahnya...sbb dh penat kot tok imam tu...:p

lps siap upacara kat masjid tu, so rombongan dua2 belah pihak pun berangkat ke rumah me (pengantin perempuan) utk jamuan mkn...lewat tul mkn...tp me tak mkn..mana ada selera babe...sbb dh happy kan..happy=kenyang=tak lalu mkn :p and lps tu me bisik2 dgn hubby...tak tido cni ke mlm ni..dia ckp esok lah tido cni ie sbb esoknya kenduri kat umah me...so esok lah my 1st nite tu..

pada waktu entry ini ditulis, me dah 6 thn bergelar isteri...and ibu kepada 2 cahaya mata...Alhamdulillah, syukur sgt2 di atas kurniaan Ilahi..me bahagia dan syukur...Mr Hubby memang the best , the right person for me..tak mau tulis panjang2 :p Me selalu berdoa agar jodoh me and Mr Hubby akan kekal hingga ke hujung nyawa dan hingga ke syurga..Amiin...



5 comments:

Momma Mia said...

Good luck suziey. Wah kita kawin pada umur yg sama laa

mummysyafie said...

eh best la contest ni..tapi kena cari pic lama² la..ala, dulu pic pakai filem je..tats mean nak kena scan dulu..

apa pun..gud luck mama..

eT said...

gudluck..hehe
berseri2 jek muka time ni..hehe

mama zharfan said...

@Momma Moa : tq dear..oooo, u pun kawin sama usia mcm i yer :)

@mummysafie : tq..join jgn tak join..who knows ada rezeki kan :)

@eT : tq tq..berseri2 ke :P

T@sh Sch@ said...

ahahhah ....
macamana lah kalu scha nnt kan ....
(terbayang diri sendiri lak nih ...)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails