Friday, 9 July 2010

sukanya me tgk pokok epal tu...

in previous posting me citer psl me selalu tgk an apple tree kat tepi libary (dekat jugak dgn school me)...
pokok epal ni sgt lebat buahnya...
me memang feel good tgk all those apples ni - me memang jakun la sbb kat msia jrg benar dpt tgk aple tree ni...lainlah kalau pokok rambutan durian langsat duku mangga kelapa jambu limau bali delima tu semua ada kat tepi umah me kat kg :p

so ni lah pic pokok epal yg me citer tu...nampak tak buah2 apple tu kaler ijau..dh agak reddish sikit some of them

ni close up buah2 epal yg masih hijau +tak besar sgt lagi buahnya sbb masih muda & belum msk..

an apple a day keeps the doctor away kan...hubby & kids suka mkn apple merah, me plak lebih suka clementines (ie limau yg boleh kupas kulitnya tu)....kalau apple me suka mkn apple hijau ajer..tak suka and tak mkn apple merah...pelik kan?

sekian citer apple utk ari ni ;)

18 comments:

mama affan said...

sonot jugak..huhu..

limau lagi sedap dr epal eh..

Nana said...

wah..bez gile....aih geram tgk!

maslinamansor said...

epal hijau lebih baik dari epal merah... hehehe.

AishaAminudin said...

best nye, lagi2tgk pook buah epal... slalu tgk dlm tv or magazine ,bila tgk live mmg geram..

suzzsuzie said...

klu dekat rumah abis la buat colek...ada orang buat kerabu epal...best

mrs.ecam said...

epal ni leh mkn x?? maklumla aku x pnah tngk pokok epal live...nk gugel pong maleh...huuuu

AngahSayang2314 said...

yum..yum... wah siap buat n3 epal tue.. heheh tapi sayang angah tak makan la buah epal tapi kalau air epal angah suka pelik tak???? hehehe

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

sekali tengok apple ni cam buah tomato lak..

~L.o.L.i.P.o.P~ said...

wani tgk buah epal kat pokok ni mcm tgk buah rambutan kat tepi umah nenek la plak..hahahaha..nyum3

Unknown said...

aahla pelik gk..xsuka epal merah ek..hehee slalu org xsuka epal ijau..ekek:D

tp epal ijau xelok utk bdk kan..dia melemahkan otak..

pstt..bolep etik ke epal tu?

Ezna said...

sedapnyer apple...leh petik tak??

My Life My World said...

Wah! best nyer ... akak suker apple. Tak boleh ambik tak apple tu? Kalau akak lah, sekiranya boleh ambik, mahu sebuntil sehari bawak balik umah ... hehehe

Mama Zharfan said...

@fikaryna : seronok sbb jakun :) kan tak de kat msia (jrg2 jumpa)...tp memang limau lg sedap dari epal :) setuju!!

@Nana : hheheh tu psl me siap letak pic ni :) me excited terlebih

@maslinamansor : ye ke epal hijau lebih baik dari epal merah?

@Adyshariz : tu la psl..sbb dpt tgk live and me siap pegang2 lagi buahnya, ada part rendah sikit tu dahan2nyer

@suzzsuzie : colek tu hubby suka buat, tp kerabu tu mcm tak pernah dengar la plak :p

@mrs.ecam : tu la, me pun tak tau epal ni boleh mkn ke tak..ker utk deco2 ajer...me memang nak cuba mkn..tunggu msk sikit..jgn epal beracun mcm citer snow white tu dh ler..

@AngahSayang2314 : me pun suka jugak jus epal :)

@Ummi Aisyah : kecik2 jer ni sbb muda lg epalnya..or memang yg dlm pic ni spesis epal saiz kecik

@Lolipop : ye betul :) kat sini mana ada pokok rambutan pun :p

@suziey : i pun pernah baca epal hijau boleh melemahkan daya ingatan...emm...i bukan selalu mkn pun, jrg2 benot..

psstt : mesti lah boleh petik sbb harta univ ni...me memang tgh stand by nak petik ni..students lain buat donno jer sbb dh biasa, me jer yg jakun :p

@Ezz : me memang tunggu masa nak petik ni ezz...nanti kena buat entry psl me petik epal plak hehehe

@My Life My World : boleh jer nak amik epal ni, tp dahan2 yg rendah tak byk sgt buahnya..tp me memang get ready nak petik...ha nanti me petik sebijik yg kaler ijau me buat entry lagi hehehhe

Wan Amira said...

dah tukar gambar kat atas tu nampak ... :) anyway, i tak pernah lagi tengok pokok epal depan mate :)

Oyis said...

lawa masthead yg baru tukar tu, tp x cukup korum la x de gmbr cik abe ek? apapon, sgt nmpk suasana perumahan Uk (area mahal nih), i like!

Farra Dhelina said...

wah pestime tgok pokok epal! mcm ni rupa nya.. :D

Sheherazade said...

Ya Allah,memang ctk sgt

♥ ♥ said...

bestnyer kalu dpt petik pokok epal ni..heheh
pas tu dapat ambik gambar~~hahha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails